SsangYong Korando: Korando 2.9 met startproblemen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 5 cyl.

Mijn Korando wil soms spontaan niet meer starten, is meerdere malen bij de dealer geweest, maar het probleem komt weer terug. Sleuetels zijn gesynchroniseerd, en startbeveiliging is getest.

Het probleem doet zich voor bij de eerste keer dat de auto die dag wordt gestart maar gebeurt ook wel nadat de gehele dag gereden is.

Bij het niet starten wil het helpen op met de afstandbediening te rommelen en dan doet hij het meestal na enige minuten wel weer.

Volgens dealer ligt het niet aan de startonderbreker maar kan de fout niet lokaliseren.

Wie weet hierop de oplossing?

robbertje

Geplaatst door robbertje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor SsangYong Korando? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

paQ (0), 17 jaar geleden

Is het een automaat?

Musso53 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als het een automaat is controleer dan de afstelling van de schakelaar van de schakelhandel (N-stand). Is het een handgeschakelde controleer dan de werking en afstelling van de schakelaar op het koppelingspedaal.

paQ (0), 17 jaar geleden

Inderdaad,
de automaat schakelaar wil nog wel eens voorkomen dat je kunt starten.
Even in de N zetten (en/of weer terug in P) lost het meestal wel op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je SsangYong Korando of stel zelf een nieuwe vraag.