SsangYong Korando Diesel: Lucht lekkage in brandstofpomp / aanvoer

Bouwjaar: 2002

wij hebben hier een korando met zo'n ouwe mercedes motor. het probleem doet zich voor dat hij bij het starten bijna niet aan wil slaan. pas na lang starten en alle lucht is weggepompt slaat hij pas aan. Dit zowel warm als koud. we hebben alle leidingen naar de tank al gecheckt en voor de zekerheid even vervangen voor slangen. maar dit is het niet. ook hebben we het opvoerpompje aan de zijkant van de lijnpomp schoongemaakt en die lijkt het ook goed te doen. wat wel opvalt is dat waarneer de motor eenmaal loopt er continue lucht uit ontluchtingslang van de brandstofpomp komt. aan de aanvoerzijde na de opvoerpomp zie je tijdens het draaien geen luchtbelletjes. dus waaar komt die lucht vandaan? wie weet het?

marrewijk

Geplaatst door marrewijk (0) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor SsangYong Korando? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

marrewijk (0) PRO, 19 jaar geleden

p.s. het is niet de startonderbreker.

Siem Bijman (140) PRO, 19 jaar geleden

Aan je verhaal te horen kan er alleen lucht vanaf een aansluiting op de brandstofpomp komen.Maar als wij zoiets hebben, laten we vaak de motor draaien op 2 slangen rechtstreeks in een los tankje.Dan sluit je nl. het hele circuit uit.Als er dan nog lucht wordt meegezogen weet je in ieder geval zeker dat het niet in de aan/afvoer zit.

marrewijk (0) PRO, 19 jaar geleden

dat hebben we ook gedaan, dan lijkt het goed te zijn. maar als we dan gaan rijden met de auto en hem 15 minuten laen stilstaan is het probleem er nog steeds. wat mij zo bevreemd is dat er wel lucht uit de ontluchtingsslang vanaf de pomp komt maar er geen lucht de pomp instroomt. dus dan zou je denken dat het niet uit de leidingen komt.

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Retourslangetjes van de verstuivers?

stranger (0) PRO, 19 jaar geleden

het kan via de ingang komen waar de startonderbreker tegen de pomp is geplaatst er zit daar nog een klein koper of aluminium ringetje. je kunt de breekbout die door de startonderbreker zit gewoon los tikken deze zit meestal niet zo vast. deze startonderbrekers geven weleens problemen met starten,wij hangen ze meestal weg langs de accubak en maken middels een wartel en oog de leiding van het filter naar de pomp rechtstreeks vast.
zitten de ringetjes aan de uitgang van de pomp ook goed!!!!!!!.
is toevallig niet het eindstopje gescheurd wat op de retour van de verstuivers aan het eind zit.

marrewijk (0) PRO, 19 jaar geleden

Stran bedank, gedaan wat je zei en probleem is over.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je SsangYong Korando of stel zelf een nieuwe vraag.