SsangYong Musso: Onderdelen voor een Musso.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel

Hallo.
Een kennis zit er aan te denken om een Musso te kopen. Ze zoekt een goedkope terreinauto die een paardentrailer kan trekken. Ze had eerts een Patrol maar die is overleden.

Daar ik niet zo bekent ben met de Musso wil ik graag vragen of er nog dingen zijn waar we op moeten letten.
Ik weet dat er een Mercedes diesel in ligt dus dat zal niet zo'n problemen geven.

Tevens wil ik weten of er makkelijk onderdelen van te krijgen zijn en waar????.
Zowel gebruikt als nieuw.
Gr Fred

kombikart

Geplaatst door kombikart (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor SsangYong Musso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Musso53 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo,

De motor is niet van Mercedes maar een door SsangYong in licensie van MB geproduceerde motor. Op zich zijn de motoren niet slecht. Ik zou wel voor een turbo versie gaan. Let er wel op dat de koppakking niet zweet.

Ze zijn er in automaat of handgeschakeld. De oude typen <1998 hebben een Mercedes automatische bak de latere een BTRA (Australisch) automaat. De automaatbakken zijn goed. De handgeschakelde hebben een Tremec T5WC versnellingsbak. Dit is van oudher een BorgWarner ontwerp. De handgeschakelde bakken willen nog wel eens lekken. Verder zijn er direct geschakeld en via kabels geschakelde typen. De typen met kabels schakelen vrij zwaar en onzeker. Deze zijn geleverd tussen 1997 en 06/2000. De typen daarna zijn direct geschakeld en schakelen zonder meer goed.

De tussenbak is van BorgWarner en lekt ook wel eens. Hij is niet voorzien van een differentieel tussen voor en achteras waardoor het sterk wordt afgeraden in 4-WD op een droge weg te rijden. Je loop dan het risico dat je de voor- of achter differentieels of de tussenbak kapot rijdt.
Verder moet je er op letten dat het electrisch in- en uitschakelen van het 4-WD systeem goed werkt. De vooras is voorzien van vacuum bekrachtigde vrijloopnaven. Soms willen deze wel een niet in komen omdat de keerringen versleten zijn.

Verder is de handrem een wat zwakke schakel. Hij werkt alleen goed als hij zorgvuldig op de juiste manier is afgesteld. De handrem remt beter vooruit dan achteruit.

Het verbruik ligt tussen de 1 op 9 tot 1 op 10,5. afhankelijk van de rechter voet.

Originele onderdelen bij de dealer zijn vrij duur. Echter bij Kook 4x4 parts in Purmerend zijn deze voor redelijker prijzen te krijgen. Bij Auto-Dakar in Westerbork is goed aan gebruikte onderdelen te komen. Verder zijn m.n. remschijven en remblokken redelijk geprijsd op ebay.de te koop.

Zelf rij ik inmidels 5 jaar in een 2.9 Td Musso en heb hier nog geen seconde spijt van.

Mijn advies is te kijken naar een exemplaar van 2001 en jonger.

M.v.g.

kombikart (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor deze uitgebreide info.
Hier kan ik iig wat mee doen. Gr Fred

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je SsangYong Musso of stel zelf een nieuwe vraag.