Subaru Legacy: Electrische storing ruitewissermotor/knipperlichten/dashbord

Bouwjaar: 1991

Goedendag,
Ik heb een Subaru Legacy station GL van bouwjaar 1991.
In eerste instantie bleef de ruitenwissermotor "hangen" (zekering nr 1 in kast bleef in orde) ook na dat het contact was uitgezet. Heeft de accu "leeggetrokken". Ruitenwissermotor overleden spoelen doorgebrand. Tot overmaat van ramp knipper-alarmlichten werken niet meer (zekering nr 2 in kast bleef in orde). Gereviseerde dynamo (volgens garage in orde) en accu vervangen. Ook na dat de motor loopt blijft op het dashbord het laadstroom-kontrolelampje (accu) en remvloeistofnivo-waarschuwingslampje branden.
Ik heb eerst alle zekeringen nagekeken zijn allemaal in orde. Incl. de smeltzekering en de draden onder het kastje. Ook de lekstroom gecontroleerd door alle zekeringen eruit te halen en tussen de plus pool van de accu en de accuklem een amperemeter te plaatsen maar gaf geen resultaat. Wat aansluitingen/klemmen onder het dashbord gecontroleerd incl. de sleepcontacten op het stuur i.v.m. de hendelbedieningen van bovenstaand. De zeven massa aansluitingen, zonder los te maken, in de motorruimte schoongemaakt.
Heeft iemand een idee of moet ik de relais nog nakijken (waar?). de hele kabelboom pielen (draden gesmolteen?)of heeft het betrekking op een computer of printplaatje (waar?).
Heeft iemand misschien een duidelijk stroomschema?
Alvast bedankt Roel

r.strijdonck

Geplaatst door r.strijdonck (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Legacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

r.strijdonck (0), 18 jaar geleden

Achteraf de ruitenwissermotor vervangen probleem met ruitenwissers opgelost. Ook de dynamo vervangen. De garage had de verkeerde dynamo geplaatst. Laatste type cijfers kwamen niet overeen (waarschijnlijk nieuwer model of 4 wielaandrijving) en het aansluit stekkerblokje bestaat uit vier stekers waarbij de juiste dynamo er maar drie zijn aangesloten c.q. geactiveerd. Bij de verkeerde dynamo waren ze allebei aangesloten. Probleem met mijn lampjes, die bleven branden, op mijn dashbord opgelost. Probleem knipperlichten opgelost door het relais te vervangen (bevestigd aan de linkerachterkant van het dashbordkastje -verwijderen- en het is het vierkant middelste model van de drie stuks die daar bevestigd zijn).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Legacy of stel zelf een nieuwe vraag.