Subaru Legacy: CV werkt niet, etc.

Bouwjaar: 1992

Goedendag,

Sindskort ben ik in het bezit van een Subaru Legacy 2.2 GX 4WD sedan uit 1992 met 115000km, met alles erop en eraan, erg vette bak!
Maar de verkoopster had nog de accu vervangen, voordat ik 'm kocht (was net stuk gegaan). Omdat het stroom er even af is geweest, werkt de CV niet meer, door het alarm waarschijnlijk. Zij zei dat er iets omgezet moest worden in de deur, ze waren al naar een dealer geweest, maar die had het er te druk voor. Ik heb vandaag dus met m'n broer de bekleding er afgehaald, maar ik kan het niet vinden!
Heeft er iemand tips?

En hoe kan ik er bij deze 4WD achterkomen of de koppeling aan het eind is? Hij slipt al wat, maar het pedaal staat erg hoog, dus misschien is 'ie niet goed afgesteld. Ik weet dat het kan door 'm in z'n 2 te zetten met de handrem er op, maar kan dat ook bij 4WD?

Hij heeft dus 115000 gereden, maar er is niet bekend wanneer de D-riem voor het laatst vervangen is. Rond de 100000km moet dit gebeuren geloof ik, zou ik het nog moeten doen? Voor de zekerheid? Of is het eigenlijk wel zeker dat dit rond de 80/100000km al gedaan is?

Weten er mensen trouwens nog goedkope maar goede monteurs voor Subaru's? Het liefst in de buurt van Hoorn Nh.

Hartelijk bedankt alvast!

Mvg, Laurens

Laurens6455

Geplaatst door Laurens6455 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Legacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Jeuring (0), 18 jaar geleden

Hoi,

Tis een beetje vreemd dat bij die kilometerstand de koppeling op is! dat kan normaal gesproken dus niet! Ga er maar vanuit dat die distributie riem niet vervangen is, als dat wel zo is staat dat altijd in het boekje! waag de verkeerde gok en het wordt heeeeeeel duur. Bedoel je met CV de afstandbediening?? In de hoek voor onder aan je bestuurdersdeur zit een klepje/kapje daar zitten aansluitingen, 1 stekker en 1 contra stekker, plug deze in en je kunt met de deur open!! je CV resetten door ze opnieuw aan te melden.
Ga gewoon naar de dealer (cosis of Subaru) die zijn niet zo duur normaal gesproken. Aan een Subaru mankeerd nl bijna nooit wat en als er dan aan gesleuteld moet worden laat dat dan goed doen!

Harold

aad51 (0), 17 jaar geleden

Hoi,
Ik heb ook een Legacy uit 92 maar ik kan het kapje niet vinden behoudens een kap van speaker welke met 3 schroeven vast zit. Schroeven eruit gehaald maar de kap krijg ik er niet af/.

Welliswaar werkt mijn CV met een sleutel doch hij doet niets meer. De zekering is goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Legacy of stel zelf een nieuwe vraag.