Subaru Forester 2002: geluid bij achteras

Bouwjaar: 2002

Ik ben in het bezit van een forester 2.0XT. De auto rijdt goed en zonder problemen, behalve als de caravan er achter hangt en er een lange steile helling opgereden wordt. Er komt dan bij de achteras een klapperend geluid naar boven, net of er een aandrijfas speling in een lager krijgt. Zodra de auto niet meer hoeft te trekken is het geluid direct verdwenen.
Ik ben hiervoor al bij de dealer geweest maar kunnen niets vinden. Als ik met de auto dezelfde route rijd, volgeladen zonder caravan, hoor ik niets. De auto is nu twee jaar in mijn bezit ik heb bij elke vakantie naar het buitenland deze problemen. Ik zou hier graag een oplossing voor hebben want het is niet prettig om met een auto op vakantie te gaan die je niet vertrouwt. Hiervoor had ik ook een forester 2.0 waar ik altijd zonder problemen mee heb gereden.

AdriD

Geplaatst door AdriD (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Forester? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Pluto9153 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk voor de lol eens hoe de bouten van de balk zitten.
De balk zit met vier bouten aan de langsdragers geschroefd.
De moeren moeten naar buiten staan, anders kunnen de bouten de uitlaat raken als men iets aan de trekhaak heeft hangen.
Dit is wel meer een klonkend geluid.
Ik heb me hier al eens wezenloos naar gezocht.

Groeten,
Patrick (Subaru monteur)

eelko (0), 18 jaar geleden

Ben in het bezit van een Forester 2.5XT van 2005.
Had het zelfde euvel van een klapperend of klonkend geluid bij de achteras, dit kwam naar voren bij bochten naar rechts en flink snel acceleren.
De opmerking van Pluto, heeft me de oplossing gebracht.
De bouten van balken voor de trekhaak waren wel goed gemonteerd, dus met het draadeind en de moeren aan de buitenzijde, maar de speling tussen uitlaat en een van de koppen van de bouten was niet al te groot.
De beugel van de uitlaat die in het ophangrubber hing kon ik wat opschuiven, de ruimte op de beugel na het opschuiven van het rubber zolang omwonden met een dikke koperen draad, zodat het rubber niet terug kon schuiven. Tot op heden geen bonkende geluiden meer. Hiervoor mijn dank aan dit forum en met name aan Pluto.

Dank,
Eelko en echtgenote

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Forester of stel zelf een nieuwe vraag.