Subaru Forester 1998: Remote control deurvergrendeling

Bouwjaar: 1998

Wie kan mij vertellen hoe ik een extra remotecontrol van de deur vergrendeling synchroniseer met de unit in mijn Forester (extra bijgekocht voor de 2e sleutel).

Het type welke ik heb is: origineel Subaru, vierkant van vorm met enigzinds ronde hoeken, 2 gelijke buttons welke symetrisch geplaatst zitten. Alles zwart. Uiteraard gelijk qua type als de gene welke ik al heb.

O,ja al ik e.e.a. op slot doe of open dan is er geen enkel signaal zichtbaar van de knipperlichten. kan dit bij een '98 ook aangezet worden?

Groet
Harol Jeuring

Jeuring

Geplaatst door Jeuring (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Forester? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Jeuring (0), 19 jaar geleden

Heb uitgevonden hoe e.e.a. werkt:

Open het linker (bestuurders) portier, links onder bij de pedalen zit een paneeltje (in de hoek), verwijder dit en zoek daar naar 2 stekkers met een draad/contact elk. 1 manlijk en 1 vrouwlijk kleur wit.
Zorg dat er geen sleutel in het contact zit, verbind beide stekkers met elkaar en laat het linker (bestuurderszijde) portier open. bedien nu de afstandbediening(en) deze syncroniseert nu met de remotecomputer. (Ik heb beide ff gedaan om zeker te weten dat beide werken) en verbreek de stekker verbinding.

je kunt ze nu gebruiken.

Ik kreeg maximaal 2 afstandbedieningen tegelijkertijd gesyncroniseert. 3 of meer lijkt niet te willen.

Nu de knipperlichten o.i.d. nog!

marcel1 (0) PRO, 19 jaar geleden

Er zijn in de handel universele electronische relais te krijgen om een knippersignaal te krijgen bij bediening van de afstandsbediening, deze zijn vrij eenvoudig aan te sluiten op de c.v. van de forester.succes

Jeuring (0), 19 jaar geleden

Dank voor je reactie, enig idee waar ik dat kan kopen en zit daar dan een aansluitschema bij? of kun jij me op weg helpen?

Harold

marcel1 (0) PRO, 19 jaar geleden

Je kunt zo,n relais bestellen bij www.conrad.nl artikel nummer:853205-8B hier zit een universeel aansluitschema bij. succes. Marcel

coolhand (0), 18 jaar geleden

harold, heb je toevallig het relais al geprobeerd? Ik rij zelf ook een 98 forrester en wil eigenlijk ook zo'n relais installeren.

Jeuring (0), 18 jaar geleden

Heb ik geprobeerd en het werkt! Het is behoorlijk groot blok maar die kun je wel kwijt. de handleiding is niet al te duidelijk als het gaat op de aansluitdraden voor je vergrendeling. Het wil me ff niet te binnen schieten maar er zat ee adertje onder het gras. ik bericht zodra het me te binnen schiet

Harold
ps ook nog een standkachel inbouwen? heb ik ook nog wel tips voor je :-)

coolhand (0), 18 jaar geleden

harold, is je het addertje toevallig al te binnen geschoten. Ik heb zo'n relais ook besteld en ben benieuwd. Waar heb jij het relais geplaatst? Hoe groot istie ongeveer?

Alvast bedankt.

Jeuring (0), 18 jaar geleden

Ik verwachte een standaard relais blokje, echter deze is 3 x zo groot! Je kunt hem wel kwijt, bij mij zit ie achter het onderste daschboard paneel (onder het stuur) in een ruimte boven de zekeringen. daar loopt ook alle benodigde bedrading in de buurt. het addertje: in de gebruiks aanwijzing staat dat je de draden van en naar je vergrendelmotor moet nemen, maar om die daar nou af te takken? moet je weer door de deur heen enz.. dus de pulsstroom heb ik bij de vergrendel ECU vandaan gehaald (linksonder bij je voeten). Uit mijn hoofd weet ik niet meer welke kleuren. probeer het ff uit te vinden, mocht het echt niet lukken dan pak ik de schroeven draaier wel maar je begrijpt ..... :-)

coolhand (0), 18 jaar geleden

ok, hartelijk bedankt. Ga ik daar even zoeken. Onder het stuur had ik inderdaad ook al een plek gevonden, maar daar heb ik mijn mr handsfree al neergezet. Eevn zoeken dus nog.

Bedankt en ik laat wel lezen hoe het afgelopen is.

coolhand (0), 18 jaar geleden

Nou het relais zit erin, echter de pulssignalen kon ik niet vinden. Ik had hem bij de doorvoer naar het linkerportier aangesloten, het nadeel hiervan is dat als je onder het rijden de deuren op slot wil doen ook je alarmlichten aangaan.

Bij mijn auto zit bij mijn linker voet de cruisecontrol ecu. Onder mijn stuur zit wel een zwart kastje met een bepaalde frequentie erop gestempeld. Dit is volgens mij de cv ecu. Echter hier kan ik niet de puls signalen op meten.

Zou u voor mij de schroevendraaier even ter hand willen nemen en mij de draadkleuren willen doorgeven? Er van uit gaande dat er in beide auto's dezelfde ecu zit. (standaard subaru)

Bijvoorbaat dank.

Vrioendelijke groet,

Jesper Albers

marcel1 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het zwarte kastje onder het stuur is niet van de cv maar van de startblokkering. Om bij de cv regeleenheid (keyless entry)te komen moet je het paneel onder het stuur losmaken, en de ecu zit dan links bovenin,pal onder het ventilatieroostertje. hier kun je de pulsdraden aftakken en ook een plusdraad voor het knipperrelais.succes m.vr.gr.Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Forester of stel zelf een nieuwe vraag.