Subaru Forester 1999: terugval toerental

Bouwjaar: 1999

Sinds enige tijd houdt mijn verder perfect rijdende Forester bij stationair draaien in, het teroental valt dan terug naar onder de 400 en soms slaat de motor af. Als hij niet afslaat herstelt hij zich en pakt het toerntal weer op naar normaal. Na enige seconde herhaalt zich dit dan weer. Waar moet ik zoeken. Kan dit aan de ingebouwde cruise-control liggen (die ook prima werkt)?

ed raket

Geplaatst door ed raket (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Forester? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Jeuring (0), 19 jaar geleden

Kijk dat heeft die van mij nou ook, bij navraag vertelde de dealer mij dat de luchtomloopklep hiervan de oorzaak kan zijn. Deze kan vrij eenvoudig schoongemaakt (ontkoold?) worden volgens een monteur. Ik ga dat van het weekende proberen.

Harold

ed raket (0), 19 jaar geleden

Volgens mijn garage zou het aan de lpg-instaaltie van KOltec liggen. Daarin zit ook een gestuurde klep die vervuild zou zijn. Deze is schoongemaakt, maar het probleem doet zich alweer voor en wordt ook erger. Ik heb dus ook iets te doen dit weekeinde....

Jeuring (0), 19 jaar geleden

Nou heb ik ook een Koltec LPG installatie. Dus overeenkomsten zijn er wel... Ik heb die van mij op benzine geprobeerd en dan doet ie het zelfde, terug naar 400 a 500 toeren. Dat sluit op zich de gas meng klep (met die zuiger en v vormige gleuven) toch uit zou je zeggen.

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Indien een storing in beide systemen aanwezig is, kan de oorzaak dus eigenlijk nooit het gassysteem zijn. In jullie geval zou ik denken aan de omloopluchtklep, het smoorklephuis en de smoorklepschakelaar.

ed raket (0), 19 jaar geleden

Mijne doet het alleen op gas, op benzine rijdt ie voortreffelijk.

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Ed, in jouw geval controleer eens de vacuumslangen van de verdamper en de MAP-sensor naar het inlaatspruitstuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Forester of stel zelf een nieuwe vraag.