Subaru Impreza: Jankede Stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 Turbo

Heey,

Ik heb een probleem, bij normaal rijden in mijn impreza stuurt hij goed en zijn er geen geluiden hoorbaar.
Maar als ik een stukje flink heb door gereden is er een vreemd geluid hoorbaar, ik denk aan de stuurbekrachtiging omdat het ook dat typische "jankende" geluid is, en ook alleen bij het sturen.

Als je dan weer een tijdje rustig rijd (minuut of 5 á 10) dan verdwijnt het weer, is het mogelijk dat de vloeistof te heet word en dus te vloeibaar word?
De viscositeit veranderd natuurlijk als hij te heet word, of is dit een bekend probleem en is hier eventueel een oplossing voor?

Vriendelijke Groet Bart van Engelen.

slaapmuts

Geplaatst door slaapmuts (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Impreza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Bart oliepeil van de stuurbekrachtiging controleren en zonodig bijvullen. Let op, doe er alleen de voorgeschreven olie in. !!!

Peter Schouten (0), 14 jaar geleden

Hoe oud is je stuurbekrachtigingsvloeistof? Misschien een keertje verversen, kan me voorstellen dat dat spul net als remvloeistof niet het eeuwige leven heeft.

suc6
Peter

slaapmuts (0), 14 jaar geleden

Het peil is gewoon goed dus dat kan het niet zijn, en in principe "verjaard" olie niet zoals remvloeistof.
Het enige wat ik met kan voorstellen is dat de bekrachtigingsvloeistof een soort van opgeklopt word bij een hoog toerental of iets dergelijks.

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Bart het kan natuurlijk ook wat anders zijn ,maar als het geluid er is stop dan en maak met draaiende motor dat vaatje open en kijk of die olie schuimt. Verversen kan nooit kwaad en misschien is vergroten van de inhoud een optie. groetjes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Impreza of stel zelf een nieuwe vraag.