Subaru Justy: krom-remschijfgevoel in pedaal.

Bouwjaar: 1992

Geachte lezer, ik zit met een remprobleem opgescheept bij een Justy van 1992.
Wat ik deed: homokineetrubber rechts voor vernieuwd; aandrijfas gedemonteerd; homokineet losgetikt en rubber vervangen; alles weer gemonteerd; bij proefrit trilde de voorzijde van de auto en bewoog het rempedaal op en neer; omdat ik dacht dat ik een schijf krom had gemaakt, monteerde ik nieuwe schijven en tegelijk de remvoeringen; ook maakte ik de remklauw + zadel + remzuiger met binnenwerk brandschoon; remzuigerrand was goed vlak en goed gangbaar; alles met het behorende "vet" gesmeerd;
na montage weer proefrit: probleem was nog hetzelfde.
Tijdens het rijden is alles ok; dus alleen tijdens het remmen dat op en neergaande gevoel in het rempedaal en daarbij het trillen van de voorkant van de auto.
Weet iemand raad ?
Met groet, Gerard.

gpchaigneau

Geplaatst door gpchaigneau (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Justy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

peter8765 (0) PRO, 18 jaar geleden

Homokineet of aandrijfas niet goed ineen!!

Tinus11474 (0), 18 jaar geleden

ik denk ook dat je de homokineet of aandrijfas niet goed
gemonteerd hebt , toch snel even nakijken.

suc6 tinus

gpchaigneau (0), 18 jaar geleden

Oplossing. Hoera.
Omdat niets hielp heb ik de auto op de remmenbank gezet.
Nu zag ik dat de voorwielremmen prima in orde waren, maar toen de achteras erop ging bleef de rechter draagarm mooi stil, maar de linker bonkte op en neer. Dus in die achterrem zat een onregelmatigheid; ik dacht aan een onronde remtrommel. Deze onregelmatige remming werd via de remdrukregelaar doorgegegeven naar het rechter voorwiel; dus ook een bonkende en onregelmatige rechter voorwielrem + trillen in het stuur.
Na demontage van de achterwielrem kwam een flinke hoeveelheid remstof in zicht. Alles schoongemaakt. Probleem over.
Toen ik het autotje kocht enkele maanden geleden, had het ding net een grote beurt gehad volgens de vorige eigenaar. De achterremmen waren ze kennelijk vergeten. Ik zat dus echt te denken dat ik iets verprutst had bij de voorwielaandrijving/remmen. Het is wel heel toevallig dat dit probleem ging spelen toen ik de homokineetrubbers had vernieuwd.
De hoeveelheid remstof had net die hoeveelheid bereikt dat het toen pas ging spelen.
Ik dank u lezers voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Justy of stel zelf een nieuwe vraag.