Subaru Impreza: LPG & AUTOGAS Duitsland

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Zit momenteel in Oostenrkijk met mijn Impreza. Heb de auto bijna een jaar en al 25.000 km probleemloss op gas gereden. Vanmorgen vanuit NL naar Oostenrijk vertrokken en in Duitsland 2x LPG getankt, geen probleem. Derde tankbeurt heb ik AUTOGAS getankt (is toch hetzelfde?), auto liep daarna niet meer op lpg. Auto start altijd op benzine en schakelt daarna zelf over, maar als hij switcht naar lpg valt de motor direct uit......

Iemand raad?

Pietjo

Geplaatst door Pietjo (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Impreza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 12 jaar geleden

Een storing in het systeem.
Zoek een garage op die autogas systemen inbouwd/repareerd.
Autogas in Duitsland is gewoon LPG, het heet alleen anders.

mvg,
Hans.

voyager (0), 12 jaar geleden

http://www.gas-tankstellen.de/menu.php?j...

dit is link naar LPG tankstations alsmede servicepunten in Duitsland.
Ik rij al jaren door Dld en Oostenrijk(tank alleen bij Graz OMV tankstation en tevens de duurste van alle, toch goedkoper dan benzine)zonder problemen. Ik zou eerst chekken naar zekeringen.
http://www.fluessiggas.net/autogas/umrue...
Dit zijn tankstations/servicepunten in Oostenrijk.
Succes

Mausx (0), 12 jaar geleden

Volgens mij is de druk bij het vullen anders dan in nederland. mischien is de gasinstallatie daardoor op tilt geslagen en schakelt hij uit.

voyager (0), 12 jaar geleden

Of er een ander druk gebruikelijk is weet ik niet.Ik tank twee tot vier keer per jaar in Duitsland(A3)en omgeving en Oostenrijk (A9) en rij verder zonder problemen.
Is het ventiel bij de LPG tank te horen bij het overschakkelen naar LPG? Ik krijg vermoeden dat de LPG module normaal werkt, maar dat er een van de twee kleppen niet werkt.Daardoor kan de motor stilvallen omdat die denkt op LPG te lopen.
Er is een optie om het systeem zelf te testen door een grijze draad met massa te verbinden en dan op contact te zetten en tellen oplichten van het LPG lampje. Zo krijg je de foutcode te weten.De grijze draad zou zich bevinden onder de LPG schakkelaar of onder de motorkap is een klein teststekker met twee zekeringen (bij mij naast de accu).
Ik zou voor de test de zekering van de LPG uithalen een minutje evt. wat langer wachten en dan terugplaatsen.Als alles goed gaat wordt LPG module dan gereset.

Pietjo (0), 12 jaar geleden

Dank voor alle tips, maar hij doet het al weer !

Lpg is niet zo populair hier in Oostenrijk. Eerste de beste garage hier, wisten ook niet wat ze er mee moesten. Ze begonnen ook meteen dat autogas anders is dan lpg, en ik het niet kon tanken. Waarschijnlijk was hij in de war met CNG? Anyway hier nog wat rondgereden en telkens als ik hem op gas zette viel hij meteen stil, alsof er totaal geen brandstof toevoer was. Na 1,5 dag deed hij het spontaan weer......

pnol (0), 12 jaar geleden

Na 20 a 25000km moet je het lpg systeem laten reinigen

voyager (0), 12 jaar geleden

Dat reinigen valt reuze mee hoor.Enige op een dergelijke km stand zou lpg filter kunnen zijn.En die is snel vervangen.Ik heb reeds 70dkm zonder enige probleem of storing gereden.

pnol (0), 12 jaar geleden

vergeet niet dat in lpg iets meer restspul zit dan in overige brandstoffen. Misschien de tank een paar keer bijna compleet leeg gereden om toch lpg te kunnen tanken...maar dat weet de eigenaar ntl beter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Impreza of stel zelf een nieuwe vraag.