Subaru Outback: motormanagementindicator

Bouwjaar: 2009, Brandstof: LPG, Motorcode: 2,5

Geachte lezer.
Ik ben een zeer tevreden Subaru rijder. Nu mijn derde na twee legacy's met resp 300K en 285K nu een Outback.
Mijn probleem is dat het motormanagement indicator te pas en te onpas gaat branden. Hij gaat met de zelfde regelmaat weer uit. Daarmee wordt ook het ASP en de CC uitgeschakeld. Aan de motor merk ik niks, hij loopt als een zonnetje. Ik weet alleen niet wat er in de motor gebeurd en of ik op termijn schade ondervind. De indicator gaat niet voor niks branden. Wie kent het probleem en belangrijker de oplossing?

suby

Geplaatst door suby (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Outback? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

voyager (0), 14 jaar geleden

Ik had er een vergelijkbaar problempje .Alleen bij mij ging lampje branden continu.Dat betekent dat je allerbeste eerste naar Subaru dealer gaat om de computer uit te lezen.Daar za ongetwijfeld een foutcode uitkomen.Bij mij was het P 0420 als ik me goed hrinerren kan.Vervanging van de cat was de oplossing bij mij.Of het in jouw geval is moet na het uitlezen blijken.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Een beetje laat, maar toch. 2009 is garantie. De vraag is alleen van wie? Subaru of de gas-inbouwer?

Heb je de storing ook als je alleen en uitsluitend op benzine rijdt?

voyager (0), 14 jaar geleden

In mijn geval was garantie voor de verkoper.En is met het vervangen van de cat opgelost.Mij werd uitgelegd dat er een verschiel gemeten werd tussen de twee lambda sondes.(Voor en na de cat).En dan meer dan drie of vier keer.
Ik zou denken dat er Subaru garantie zou moeten verlenen, gezien Subaru voor modellen Outback eigenlijk maar twee gasleveranciers heeft.Daarmee heeft Subaru de markt voor gasleveranciers dermate gesloten dat ze zelf dan garantie moeten verlenen.Het is dan ook bij Subaru bekend probleem.

Ralf_Jensen (0) PRO, 14 jaar geleden

Hoi Suby Will,

Is er al een oplossing?


Ralf

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Outback of stel zelf een nieuwe vraag.