Subaru Outback: Pipend geluid onder de motorkap bij lage toeren

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Motorcode: EJ25

Vanaf ik de auto heb(1 jaar), heb ik een vreemd pipend geluid in de motor ruimte.Na uitgebeide controlle is geblekken dat het geen multi V snaren betreft.Toch komt het geluid alsof er een van de snarren ergens tegenaan loopt.Ondertussen heb ik ook distributie vervangen(met alle bijbehorende rollen), maar veroorzaker van het geluid heb ik niet kunnen achterhalen.Het komt voor alleen als de motor rond het stationeer toeretaal draait.Dat wil zeggen als ik een versnelling ben (in de file)en de motor draait rond 750 toeren komt het voor.Op hogere toeren is het niet te horen.
Heeft er iemand ooit mee te maken gehad?

voyager

Geplaatst door voyager (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Outback? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Dus als de motor 750 rpm draait en in vrij staat hoor je geluid niet?
Dan denk ik dat het geluid uit de bak komt. Automaat of handbak?

voyager (0), 14 jaar geleden

Het is een handbak.
Maar gezien ik het steeds alleen moest doen kan ik niet precies oordelen.tijden draaien stationaar is eht niet te horen.Maar zakt het toerentaal is ie er weer.
Zojuist een stukje mee gereden. NU is het zeker dat ik het ook bij stationar toerentaal hoor.

J.W.Boer (0) PRO, 14 jaar geleden

Zweimassenschwungrad die piept wel eens.
Kan verder geen kwaad

voyager (0), 14 jaar geleden

Is er een optie om daar iets aan te doen?Ik bedoel, is het mogelijk tweemassa vliegwiel te smeren zodat ie niet langer pipt zonder de motor of de bak uit te bouwen?

J.W.Boer (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo ,hier kan je niets aan doen vanaf de buitenkant.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Outback of stel zelf een nieuwe vraag.