Subaru Forester: piepende ventilator

Bouwjaar: 1998

De fan piept!! Het nadeel van een stille auto, is dat je alles beter en eerder hoort. Zo ook fan. Deze piept sinds kort. Ik heb hem wel gevonden alleen nog geen makkelijke manier gevonden hoe hem te verwijderen. Zijn er mensen die tips en methoden hebben om de fan te verwijderen. Ik kan de motor + bladen schoonmaken en evt. smeren.

Vr. Gr.

coolhand

Geplaatst door coolhand (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Forester? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

coolhand (0), 19 jaar geleden

Opgelost, het voordeel van een auto gemaakt voor de outback, is dat ze een fan zodanig plaatsen dat je met 3 kruiskoppen de fan + motor kan verwijderen. Schoongemaakt en weer gemonteerd. Als nieuw. BTW, hij zit rechtsonder het dashboard kastje het is een werkje van +/- 30 minuten (eruit, schoonmaken en weer erin)

Wilco12027 (0), 19 jaar geleden

Hallo Jesper,

ik heb hetzelfde probleem met mijn Forester 99.
Had je ook de kabelconnector gedemonteerd of kan die blijven zitten ?
Heb je naast schoonmaken ook nog e.e.a gesmeerd ?

vr. gr. Wilco

coolhand (0), 19 jaar geleden

De stekker van de bedrading kan je gwoon losklikken. Daarna haal je de complete motor + fan assy eruit. De waaier zit dan met 1 moer vast op de motor. Daaronder zit een stofkapje welke je met een klein schroevendraaiertje kan loswippen. Het viltendoekje heb ik daarna met een klein beetje wd-40 ingespoten. De waaier heb ik gewoon in de wasbak met een sopje met ajax (ruikt hij ook weer lekker :)) en een kwastje schoongeborsteld. Daarna goed dooggemaakt en weer gemonteerd

suc6.

Wilco12027 (0), 18 jaar geleden

Eindelijk eens mee aan de slag gegaan, het ratelen werd steeds erger (Jesper, bedankt voor de handleiding). Op dat witte viltendoekje + onder bij het asje bij de borgring een beetje olie gedruppeld, ik had nl. geen wd-40.
Hij ratelt/piept nu wel stukken minder maar helemaal stil krijg ik hem niet. Zou toch wel mogelijk moeten zijn, of komt dit door het open systeem?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Forester of stel zelf een nieuwe vraag.