Subaru mini jumbo: stotteren en inhouden en afslaan van de motor

Bouwjaar: 1991

Vraagje,
Heeft iemand hier verstand van een paar dagen geleden reed ik op de snelweg en begon mijn subaru toen ik 110 km/h reed testotteren
en telkens langzamer terijden ik kon geen gas meer bijgeven de auto sloeg van zelf uit en na een verloop van 2a3 minuten kon ik de auto weer starten ik denk zelf aan te weinig benzine of zo,
de tweede keer weer het zelfde probleem de auto aan de kant gezet
en toen bleef de motor draaien maar als ik gas gaf wou de motor afslaan, tevens in de stad bij het afremmen met de koppeling in getrapt slaat de motor wel eens af.
komt dit probleem iemand bekent voor?
groeten
peter

elsja

Geplaatst door elsja (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Mini Jumbo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Lampje6439 (0) PRO, 20 jaar geleden

Jouw omschrijving doet me vermoeden dat de aangezogen lucht van de motor niet wordt voorverwarmd, dit wordt met lage temperaturen (< 6 graden) en hoge luchtvochtigheid een probleem doordat de carburateur dicht vriest. Als ik mij niet vergis heeft je auto een zomer/winterstand aan luchtfilterhuis welke je handmatig kunt veranderen. Waarschijnlijk staat deze nog op zomerstand.

Ralf_Jensen (0) PRO, 20 jaar geleden

Het is vrijwel zeker een (sterk) vervuild benzine filter. Dit komt bij die typen vaker voor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Mini Jumbo of stel zelf een nieuwe vraag.