Suzuki Ignis: abs lampje blijft branden

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5

sinds kort blijft mijn abs lampje constant branden, eerst deed hij het af en toe daar na bleeft het weer maanden weg, ben ermee naar de suzuki dealer gegaan, uitgelezen en gaf een fout aan de rechterachterkant aan,. Daar heeft hij een sensor vervangen. maar helaas het probleem blijft. hijzelf kwam er niet meer uit. en heb alleen de sensor moeten betalen, al is dat natuurkijk ook kwaad geld. wie heeft dit ook eens meegemaakt en heeft eventueel een oplossing.

mvg: harry

harry37

Geplaatst door harry37 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Ignis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Is de bedrading ook doorgemeten? Is de ring met tanden goed gecontroleerd?
Ecu kan ook defect zijn, maar dat is echt een uitzondering.

harry37 (0), 14 jaar geleden

wat is een ecu? sorry weinig verstand van auto's

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

ecu - electronic control unit in het Nederlands computer of regeleenheid.
Weet je de exacte foutcode, compleet met nummer? Anders even opnieuw laten uitlezen.

akin (0), 14 jaar geleden

komt vaak voor bij ignis abs ring wat op de homokineet zit zit een barst in losse ring verkrijgbaar bij suzuki dealer

harry37 (0), 14 jaar geleden

helaas de code weet ik niet, gelijk nog maar een vraag moet dit uitlezen eigenlijk speciaal bij een suzuki dealer uitgevoert worden, of kan dit bij elke willekeurige garage? heb trouwens ook suzuki nederland op de hoogte van dit probleem, en zou binnen 3 weken antwoordt krijgen. wel vind ik het een beetje vreemd van de dealer, dat hij als enige oplossing nog de computer wou vervangen terwijl hij het ineens niet zeker weet dat het daar aan ligt. ben dus hier natuurlijk niet op ingegaan. abs ring lijkt me sterk dat het dat is, omdat hij daar over wel over gehad heeft, want toen ik hem aanbood voor reparatie zij dat het een ring of de sensor kon zijn. dus daar zal hij wel na gekeken hebben.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Een universele garage mt de juiste apparatuur (b.v. Launch of Carmanscan) zou dit ook moeten kunnen. Maar niet iedereen heeft die apparatuur.
Ik zou niets aannemen, maar vragen of de ring gecontroleerd is en desnoods een 2nd opinion vragen bij een ander.

tarabeest (0) PRO, 14 jaar geleden

Abs ring op de aandrijfas gaat vaak kapot.

harry37 (0), 14 jaar geleden

ben nog niet terug geweest , want wil eerst nog even suzuki nederland afwachten , of ik daar nog een bericht van krijg. wel deed de abs van de week niet constant meer branden, als ik wegrij gebeurd het wel eens dat het lampje naar een paar seconde uitgaat, en af en toe een dag wegblijft, en als hij weer gaat branden gebeurt dit meestal, als ik rustig uitrij,bv. bij een rotonde of stoplicht en dan heb ik niet eens op de rem getrapt.

harry37 (0), 14 jaar geleden

mijn bericht is schijnbaar verwijdert door de moderator, maar heb van suzuki nederland antwoordt gekregen.deze heeft contact gehad met de dealer . maar nu heeft de monteur een heel ander verhaal vertelt tegen suzuki nederland, met andere woorden ik ben nu de schuldige dat deze abs nog brand hij zou nu ineens 2 storingen hebben , die ene was dus nu opgelost door die sensor te plaatsen. maar de auto had ook nog een tweede storing die hij niet kon oplossen ,omdat ik vooraf een prijsopgave hiervan wou. en dat kon hij niet bepalen. Dit is volledige kolder en niks van waar, met andere woorden ben weer terug bij af. wat vinden jullie toch maar een andere dealer gaan en het nog eens laten uitlezen? en dan gelijk de foutcode vragen? weten jullie misschien in noord brabant een onafhankelijk bedrijf die ook zoiets kan?

Highway (65) PRO, 14 jaar geleden

er zullen genoeg dealers in brabant of goede garages zijn. Pak de telefoongids of google en er komen genoeg adressen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Ignis of stel zelf een nieuwe vraag.