Suzuki Baleno: Auto zakt makkelijk door bij achtervering

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb het volgende probleem

Ik heb een suzuki baleno 1.6 sport met 60.000km op de teller.

De auto is verlaagd en ( sinds 23 dec 2007 ) voorzien van 17" velgen. Tot 1 week geleden had ik geen problemen met de grote wielen onder mn auto en kon ik drempels gewoon met de aanbevolen snelheid nemen. zelfs met 3 of 4 mensen kon ik met een redelijke gang over de drempels.

Afgelopen zaterdag ben ik met mijn auto met 3 man erin 400 km wezen rijden. Afgelopen Zondag reed ik met 4 mensen in mijn auto en kon ik bochten en drempels haast niet nemen of mn wiel kwam in mn kas terecht ( alleen achterwielen, links erger dan rechts )

Als ik nu mn achterklep open, en op de rand de auto naar beneden duw kan ik de auto 2 - 2,5 cm naar beneden duwen met 1 hand. Bij de voorvering is dit 3mm. :S

Wat zou de oorzaak kunnen zijn dat mn achtervering zo slap als een vaatdoek is geworden? Moet ik bij mn schokbrekers gaan kijken of bij mn vering? ( heb er nooit problemen mee gehad )

ik hoop op een antwoord.

Groet,
Wouter

wouterhil

Geplaatst door wouterhil (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

Ik ben bang dat de veren van slechte kwaliteit zijn en hun veerkracht (al) verloren hebben.
Of, in het gekste geval, is de auto verlaagd door de veren warm te stoken en zodoende de auto te laten zakken?
Dan is de veerkracht gegarandeerd weg.
De schokbrekers hebben geen invloed op dit fenomeen.
Je kunt het probleem eventueel oplossen door hulpveren te plaatsen.
Wat betreft de wielen die aanlopen: dit zo niet mogelijk moeten zijn als de juiste maat gemonteerd is (ET waarde en afrolmaat)

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.