Suzuki Wagon R 2001: Automaat

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: G13BB, Motorinhoud (cc): 1, Vermogen (kw): 56

Bij beurt van de auto is de Olie filter / lucht filter / Olie en Automaatbakolie vervangen door EUROL Automatic ATF 11100 Fully Synthetic Olie 5L na paar dagen schakelt hij niet meer als die koud is. In begin reed die wel maar hoog toerental +/- 5.000 toeren, na paar km rijden en auto afgezet te hebben reed hij perfect en schakelde de automaat bak in alle standen goed door en terug. Kan iemand mij hier een tip over geven wat dit kan zijn, hij geeft melding 0730 aan als ze hem uitlezen. Graag ook een email naar jarnovs@xs4all.nl

jarnovs

Geplaatst door jarnovs (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Wagon R? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

P0730 = onjuiste overbrengings verhouding
Meestal betekent dit dat de koppeling slipt. Maar het kan ook een toerental sensor zijn die verkeerd aangeeft.

Wat zei diegene die de beurt uitvoerde over het probleem (eerst het hoge toerental en nu de foutcode)?

jarnovs (0), 4 jaar geleden

Koppeling slipt niet want als de olie/blok warm is dan rijd de auto gewoon. Er zit pas ook een nieuwe ECM/ECU in omdat de kilometer teller het niet deed. Hij staat ook voor een raadsel en vermoede dat het de overbrenging was als je zoekt op internet naar deze cade. Hij kan hem niet dieper uitlezen dan alleen de code die ik doorgaf hierboven. Zou het kunnen zijn dat het aan de olie ligt die er nu inzit? Of hebben jullie ander advies voor mij wat te doen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Wagon R of stel zelf een nieuwe vraag.