Suzuki Swift: Check engine lampje knippert

Bouwjaar: 1990

Beste forumleden,

Nadat de auto opeens was uigevallen controleerde ik alle zekeringen omdat de auto niet meer startte. Het probleem bleek een hoofdzekering te zijn. Na vervangen bleek de auto te starten alleen brandt de check engine lamp nu, het lampje gaat onregelmatig heel kort aan en meteen weer uit. ongeveer 1 x per 3 seconden. Heeft iemand een suggestie?

Alvast bedankt!

Bergbaviaan

Geplaatst door Bergbaviaan (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

gosse3817 (0) PRO, 18 jaar geleden

Eerst storingsgeheugen wissen, dit doe je doormiddel van de -pool losnemen. (minimaal 10 sec)Daarna de auto opnieuw starten,
blijft nu het check engine uit dan is het misschien een tijdelijke storing geweest.Wanneer het lampje gelijk weer gaat branden dan kun je het storings geheugen uitlezen m.b.h. van het interne storingsgeheugen, hiervoor moet je eerst een zekering plaatsen in het verhoogde lege vakje, daarna op contakt zetten en de codes uitlezen.Code 12 is goed.

Bergbaviaan (0), 18 jaar geleden

Beste Gosse,
Heb de - pool losgemaakt, heeft niet geholpen.
Heb wel een kort ritje gemaakt en het viel me op dat het rempedaal tikkende bewegingen maakt wanneer ik het pedaal indruk. Waarschijnlijk is er dus een remschijf aan vervanging toe. Zou dit de oorzaak kunnen zijn van het brandend lampje?

Bergbaviaan (0), 18 jaar geleden

In de suzuki-handleiding staat dat het check engine lampje brandt als er probleem is met het emissie-regelingssysteem.
Waar zou ik het best kunnen beginnen?

testkees (0), 18 jaar geleden

bij mij swift was de Labdasonde defect (door geroest), zit op het uitlaat spruitstuk onder de motorkap.
suc6.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.