Suzuki Swift: Lampje knippert van emissieregelingsysteem!

Bouwjaar: 1990

Beste mensen,

Nadat het check engine lampje ging branden heb ik dit opgezocht in het onderhoudsboekje. Kniperen staat voor onderhoud emissie regelingsysteem. Heb de auto op de brug gezet en kan niks vinden. Weet iemand waar ik kan beginnen.

Bergbaviaan

Geplaatst door Bergbaviaan (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

gosse3817 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wanneer check engine lampje brand, wil dit zeggen dat er ergens een storing in zit. Hiervoor moet je het storingsgeheugen uitlezen. Dit doe je d.m.v. een zekering plaatsen in de zekeringkast, op contakt zetten en het aantal knipperingen onthouden. 1 keer met kort daarop 2 keer=code 12 dat is normaal dus geen storing, code 13=lambdasonde code 24=voertuigsensor enz,enz.

Bergbaviaan (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor alle hulp,

De oplossing was heel simpel, ik had namelijk bij het vervangen van een zekering ook een extra zekering geplaatst in het verhoogde zekering-vakje. Dit was de zekering voor het uitlezen van de fout. De knippering van het lampje gaf alleen maar aan dat er geen problemen zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.