Suzuki Swift 2019: Extreem trillende koppeling.

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K12C, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 66

Dag deskundigen,

Eerst maar even voorstellen; wij zijn een inmiddels gepensioneerd stel, die proberen te genieten van hun welverdiende pensioen.
Is allemaal op dit ogenblik niet zo eenvoudig met het corona virus, maar het is wat het is.

Ons probleem:
Wij rijden tot volle tevredenheid nu inmiddels met onze 4de Swift.
Nooit problemen met één van de auto's gehad, maar met de die, die we nu hebben ligt dit anders. De auto rijdt uiterst lekker, is super zuinig en ten opzichte van de vorigen, erg snel.

Na ongeveer 2500 KM kregen wij met goed fatsoen de auto niet meer zonder extreme trilling van de plaats. Uiteindelijk naar onze dealer, die zei; "ik ga de onderdelen vast bestellen, dit is een bekend probleem!!"

Op mijn vraag, wat is er dan?
Zeiden ze, dat het vliegwiel gladde vlakken vertoonde en dat de hele koppeling, dus inclusief vliegwiel, drukgroep, druklager en de plaat vervangen moesten worden. De chef heeft niet eens een proefrit gemaakt.

Afspraak gemaakt; de onderdelen zijn vervangen en het leek alsof het hele probleem was opgelost, maar niets was minder waar. Heel langzaam sloop de trilling er weer in.

Wij hebben de problemen ook nog even gedeeld met de verkopers van het bedrijf en die constateerden precies hetzelfde; onderdelen vervangen, maar daarna weer langzaam terug.

Ik kan zeggen, dat het niet leuk rijden is, maar de Importeur heeft inmiddels een behandeling en vervanging stop ingevoerd.
Ze zoeken naar de oplossing, die er nog steeds niet is.
Nu het weer iets beter wordt en soms zelfs wat warmer is, is het trillingsprobleem ook iets minder, maar niet weg.

Mijn vragen:

Kent iemand van u dit probleem?
Heeft iemand van u een mogelijke verklaring?

We horen het graag.

Groet, Luna

Luna2004

Geplaatst door Luna2004 , lid sinds 8 maanden geleden

2 Reacties

memos PRO, 8 maanden geleden

Heb dit fenomeen wel gehad bij de VW Golf jaren terug. Had toen vooral te maken met een klant die soms 6 weken niet in de auto reed. Wellicht is het toch ook hier een kwestie van materiaal in combinatie met periodes van stilstand.
Maar is denk ik vooral een vraag voor de Suzuki monteurs hier.

Luna2004, 8 maanden geleden

De oplossing is er nogvsteeds niet, Japan werkt aan de oplossing. Zodra ik meer weet, horen jullie dit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.