512 bezoekers online

Suzuki Swift 2008: Koel probleem

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: M13A, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 68

Probleem koelsysteem.

December 2019 :
Dochter geeft aan dat het binnen in de auto niet meer warm wordt. Afspraak gemaakt (10/12) met garage Khan in Almere. Oplossing : Thermostaat vervangen, koelsysteem ververst (4 ltr.) en ontlucht.

30 januari 2020 :
Dochter belt, dat de auto aangeeft te warm te worden, geef aan dat ze haar koelvloeistof moet checken, deze blijkt leeg te zijn, heeft koelvloeistof gekocht en gevuld, van Weesp naar Aalsmeer gereden en ging goed, de volgende ochtend nog vol, na 3 dagen terug gereden naar Almere en wederom leeg, nogmaals koelvloeistof gevuld ((3/2), tevens Khan gebeld om aan te geven dat het niet goed ging. Auto voor inspectie naar Khan gebracht.

Resultaat 3/2 (er was circa 2.100 km gereden tussen 10/12 en 03/02) :
Koelsysteem gecontroleerd, lekkage bij kachelslangen gerepareerd, systeem ontlucht en afgevuld (1,5 ltr.)

7/2 :
Na 120 km wederom problemen, motor liep wederom warm, kwam damp onder de motorkap vandaan, na check bleek de dop van het koelvloeistof reservoir er ook af te zijn en wederom was het reservoir leeg, telefonisch contact met Khan, auto was in de buurt, dus gaven aan om rustig naar hun toe te rijden, dochter nog wel wat koelvloeistof bijgevuld, aan de telefoon gaf men aan wellicht de dop vergeten terug te zetten, doch in de garage gaf men aan dat de dop er waarschijnlijk door de druk af was gedrukt. Na onderzoek bleek dat de koppakking gescheurd was, kosten circa 1.200,-- euro om te herstellen.

Heb overleg gehad met de chef werkplaats of er vanuit de garage geen fouten waren gemaakt. doch deze gaf aan dat het een samenloop van omstandigheden was en dat hun niets te verwijten viel. Heb zelf geen verstand van motoren doch twijfel of dit zo is, vandaar mijn vraag aan u allen die er wel verstand van hebben. Klopt de redenering dat hun niets te verwijten valt ?

Heb op dit forum wat zaken gelezen en vraag mezelf af of zij wel juist hebben gehandeld vanaf het moment dat er problemen waren met het koelsysteem, lees bijvoorbeeld het checken of de koelvloeistof borrelt in het reservoir om te checken of de koppakking lekt belangrijk is.

Zou graag een reactie ontvangen wat u er van vind.
Mocht er aanvullend vragen zijn dan verneem ik die graag.
Mijn dank is groot.

Desi Swift

Geplaatst door Desi Swift , lid sinds 4 maanden geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.