Suzuki Vitara: gierend geluid bij 4WD bij Vitara

Bouwjaar: 1992

Heb een vitara staan ter reparatie met het volgende probleem: Bij testenrijden in de 4wd rijden hoor ik tijdens het rijden een gierend/aanlopend geluid. Sta ik stil is alles normaal. Schakel ik terug naar 2wd blijft het gierende geluid tijdens het rijden. Staat de auto circa 30 minuten stil en ga ik weer in 2wd rijden is gierende geluid weer verdwenen. Bij 4wd komt het weer terug. Versnellingbakolie in orde, geen speling in lagers voelbaar

rslr

Geplaatst door rslr (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

berend1093 (0) PRO, 19 jaar geleden

je mag nooit in de 4 wieldrive op een gewone weg rijden

rslr (0), 19 jaar geleden

er blijkt een lager uit de cardan los te liggen. Bij weinig gebruik van 4wd schijnt dit geen kwaad te kunnen, alleen hinderlijk geluid. Waarom kan ik niet in 4wd op glad wegdek in de winter rijden?

berend1093 (0) PRO, 19 jaar geleden

alleen op gladde ondergronden kan je met je 4wd rijden
want de omtreksnel heid van voor en achter banden zijn nooit het zelfde en er zit geen div tussen dus worden de omtrekverschillen in de aandrijfassen opgevangen en dat is slecht en als je op een glad wegdek rijd kunnen de wilen wel slippen

rslr (0), 19 jaar geleden

het is mij duidelijk. bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.