Suzuki Wagon R: Hevig stotteren optrekken als op temperatuur, heviger na tanken

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Beste Problemcar leden

De WagonR van mijn ouders vertoont een vervelend probleem.
Wanneer de motor warm is begint hij onder acceleratie flink te stotteren. Het lijkt erger vrijwel direct na het tanken, hoe voller de tank hoe meer problemen.

Ik denk daarom aan een problematische brandstofdrukregelaar (fuel pressure regulator)

Wat online zoekwerk geeft aan dat de FPR een logische kandidaat zou zijn, met daarnaast de O2 sensor en mogelijk de temperatuursensor. Ik zou de laatste 2 als onafhankelijk van brandstoftoevoer inschatten.
Verder zijn er mensen die bougies / bobines / bougiekabels voorstellen. Dat lijkt mij mogelijk gezien de bobines / kabels pas na verhitting problemen kunnen geven, maar ook dan lijkt een link met het brandstofniveau in de tank onlogisch.

Zijn er nog andere dingen om te checken, zie ik nog iets over het hoofd?

Bedankt voor de hulp

FFStone

Geplaatst door FFStone (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Wagon R? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 8 jaar geleden

waar het op neer komt......het kan van alles zijn
waarom niet even laten uitlezen??
scheelt je een hoop gegok

FFStone (0), 8 jaar geleden

Zal ik zsm laten doen, ik had er al lang niet in gereden en ze er niet over gehoord. Nu dus wel weer, en het was nog altijd even hevig.

Kom ik dus op terug!

nico1974 (0), 8 jaar geleden

Hoe is dit afgelopen? Ik heb enkele jaren terug hetzelfde probleem gehad met een Suzuki Wagon R+uit 2001. Na 1,5 jaar gezoek via garages heb ik de auto weggedaan en eenzelfde model gekocht met hetzelfde bouwjaar omdat ik dit verder een heel prettige auto vind. Je raad het al, ik krijg nu weer dezelfde problemen. Er brand ook een lampje, maar uitlezen geeft geen duidelijk verhaal. Ik ben heel erg benieuwd of je van de problemen afbent en vooral hoe.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Wagon R of stel zelf een nieuwe vraag.