Suzuki Alto: Hoog brandstofverbruik bij koude motor

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine

Hallo allemaal,

De Alto van mijn vriendin heeft 2 problemen waarvan ik sterk het vermoeden heb dat ze met elkaar te maken hebben. Het eerste, ook het langst aanwezig is dat de motor vaak staat te 'hunten' wanneer je bij een verkeerslicht staat te wachten en dus het gas loslaat. Dit gebeurt met zowel warme als koude motor. Het toerental stijgt, en zakt weer, stijgt en zakt weer. Een keer of 3. Daarna gaat de motor over op een rustige stationair loop.

Het tweede, sinds een week of 3 aanwezig, is dat het brandstofverbruik sky high is bij koude motor. En dat gaat pas over wanneer je de motor afzet en warm her-start.

Zelf dacht ik dat de temperatuursensor van het injectie systeem naar z'n grootje zou zijn maar moet het brandstof verbruik dan niet ALTIJD zo hoog zijn?

Iemand een mogelijke oorzaak?

Met vriendelijke groet, Arnoud

MisterE

Geplaatst door MisterE (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ajvanhaarlem (50), 16 jaar geleden

ik heb dit probleem ook gehad bij mijn zusuki alto dat de motor op en neer gaand toeren tal had bij warme motor
ik ben ermee naar de garage geweest en daar hebben ze de motor bijgesteld en de auto loopt nu weer prima.

groeten aj

Antoine1980 (0), 16 jaar geleden

Ik heb dit gehad bij mijn Swift en daar lag het (geloof het of niet) aan een versleten accu, hierdoor werd (volgens de Suzuki garage) de ecu een beetje gestoord door de spanningspieken van de dynamo die door de slechte accu niet meer afgevlakt werden. En idd na vervangen van de accu, probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.