Suzuki Baleno: houdt in op benzine/ loopt goed op lpg

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600

Koppakking vervangen (stevige klus) : Na start op benzine reed auto vlot weg, maar begon na 100 of 200 meter sterk in te houden bij intrappen van 't gas en dat blijft zo. Op lpg rijdt de auto als een speer. Het stationair toerental is echter zowel op lpg als op benzine veel te hoog, het varieert tussen ca. 1600 en 1800 toeren. En het "check engine" lampje brandt. Ben ook bij de Suzuki-dealer in Maarssen langs geweest, maar die zag niet direct de oplossing. Die suggereerde wel dat de distributieriem misschien een tandje verkeerd staat. Kan dat als de auto wel goed op lpg rijdt ? Wie heeft een suggestie ?

Kees Vegter

Kees399

Geplaatst door Kees399 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

johan 56 (0), 15 jaar geleden

Als ie op gas goed rijd dan lijkt het me stug dat de kleptiming en ontsteking niet deugt.
Lijkt eerder op een storing van het motormanagementsysteem. Heb je bedrading of sensoren los gehad? zit alles weer goed op zijn plaats en is er geen corrosie in de stekertjes?
De aansturing loopt via je AG gascomputer, die geeft ook nogal eens storing.
Maar eerst zou ik de minpool van de accu loshalen om het systeem te resetten.
Sterkte,
Johan.

Kees399 (0), 15 jaar geleden

Dank voor je reactie. Het slangetje van de MAP sensor bleek losgeraakt te zijn. Auto rijdt nu ook goed op benzine. Ik heb de accu losgehaald om te resetten. Wel houdt de auto nog steeds een te hoog stationair toerental, ca. 1600 toeren. Weet je daar een oplossing voor ?
Groet, Kees

johan 56 (0), 15 jaar geleden

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

Volgens dit topic kan het idd de distributieriem zijn.
Kan ook zijn dat de snelheidssensor op de versnellingsbak niet goed meer is aangesloten/werkt, maar dat zou de dealer moeten kunnen uitlezen.
Hij regelt stationair alleen bij stilstand af dus als die sensor dat niet meer aangeeft blijft ie hoog staan.
En dan kan ook de stappenmotor vervuilt zijn en blijven hangen, maar dat lijkt in dit geval niet logisch.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.