Suzuki Grand Vitara: in versnelling zetten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6 2.5 automaat

Als ik de auto in stilstand in de D zet wil hij te snel vooruit, je krijgt dan een schokeffect, ook als je hem in de R zet doet hij dat. Als je eenmaal aan t rijden bent schakelt hij normaal, alleen als je erg langzaam in een file rijdt en hij moet terug naar de 1e en dan weer naar de 2e voel je dit ook weer extreem, dit doet hij nu sinds 3 weken, voorheen geen enkel probleem gehad.
Olie is gekontroleerd OKE
Stationeer lopen is ook OKE

Wie kent dit probleem?

groetjes Ton

tvmierlo

Geplaatst door tvmierlo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Heinz1000 (0), 17 jaar geleden

Ik weet precies wat je bedoelt, maar kan je even niet helpen omdat ik er ook mee bezig ben. Het is exact hetzelfde probleem. Bij mij is is er vandaag een nieuwe motorsteun ingezet. MIsschien helpt dat , maar ik denk het niet. De bak schakelt goed maar alleen het heel langzaam rijden is een ramp door het nogal bruusk inschakelen van de lage versnellingen van de automaat. Heb je de auto allang? Het wil ook nog weleens helpen als ze de bak resetten.

langeman (0) PRO, 17 jaar geleden

Verversen van de A/T olie kan in veel gevallen helpen. ±2,5 liter. Als dit niet helpt even de dealer raadplegen want er is een schrijven over geweest.
Soms is het nodig om 2x de A/T olie te vv.

Heinz1000 (0), 17 jaar geleden

Ik heb de A/T olie gisteren ververst en heb tweehonderd kilometer gereden. Wanneer zou het voor de tweede keer moeten?

Bedankt voor de tip. Hans

langeman (0) PRO, 17 jaar geleden

Je kan het al doen. Haal meten het dekseltje onder de A/T vandaan en maak ook het zeefje schoon. De bedoeling van het verversen is gewoon het zo schoon mogelijk krijgen van het hydraulisch systeem.
Je zal de koppelomvormer niet helemaal leeg krijgen maar de vervuiling wordt bij iedere verversbeurt minder.

Heinz1000 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie. Ik ga het meteen doen.... Trouwens de olie hoort rood te zijn , maar was zo zwart als bagger

Hans

tvmierlo (0), 17 jaar geleden

Nadat je de olie had ververst, was "t toen al merkbaar dat het schokefect van 't in de versnelling zetten weg was?of is dit pas merkbaar als de bak helemaal schoon is?

groetjes Ton

Heinz1000 (0), 17 jaar geleden

Nou, Ton.... Nadat ik de eerste keer de olie ververst had was dit nog niet echt merkbaar...... Ik hoop vandaag even tijd te hebben om het voor de tweede keer te doen. Ik hou je op de hoogte. Ik heb eigenlijk alleen maar snelweg kilometers gemaakt misschien heeft dat ook nog invloed.

Groeten Hans

tvmierlo (0), 17 jaar geleden

Langs deze weg wil ik iedereen bedanken die mee heeft willen werken om mijn probleem op te lossen.
Het probleem van het schokeffect bij het in de versnelling zetten (D en R) lag aan de kabel die de Kick -Down bediend, deze is vast blijven hangen waardoor een schakelmechanisme in de bak niet meer functioneerd.
Ik heb deze kabel weer gangbaar kunnen maken en het probleem was opgelost.

groetjes Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.