Suzuki Baleno: Inhouden motor

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800cc

Hey,

mijn Baleno uit 97 houdt vooral bij volgas acceleren wel eens in. De auto heeft net een beurt gehad, dus neem aan dat de bougies, filters e.d. goed zijn. Kent iemand dit probleem?

Kan iemand mij trouwens vertellen wanneer de distributieriem vervangen moet worden? Ik hoorde zeggen bij 200.000km maar dit lijkt mij nogal onwaarschijnlijk. Auto heeft nu 134.000 gelopen.

En als laatste, het bestuurdersraam sluit niet netjes. (electrisch) Als ik tijdens het sluiten tegen het raam duw blijft ie wel mooi in de deur. Doe ik dit niet, dan sluit hij niet mooi aan. Irritant i.v.m. windgeruis. Ik hoorde dat dit een bekend Suzuki probleem is. Iemand een idee wat ik er aan kan doen?

Alvast bedankt.

P.s. mijn gebruikersnaam klopt niet meer. Toledo is verkocht.

Ciao

freektukker

Geplaatst door freektukker (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

rjm69 (0), 16 jaar geleden

Hallo Freek,

Ergens anders op dit forum heb ik gelezen dat de baleno om de 105.000 een distributieriem vervanging nodig heeft..... Mocht je de auto voor de 100.000 gekocht hebben dan is het raadzaam om zo snel mogelijk een afspraak te gaan maken.

Dat het bestuurdersraam niet netjes sluit heb ik ook gehad bij een Nissan 100NX, heb het raam naar beneden gedaan en het portier bijgebogen, is maar een klein stukje, en toen was het goed.

Het probleem met mijn Baleno's portierraam (bestuurderskant) is dat hij bij het omhoog gaan iets naar voren kantelt en daardoor kiert aan de achterzijde. Na een paar keer kleine stukjes open en dicht te doen is het wel goed. Weet iemand hier raad mee?????

V8NUT (0), 16 jaar geleden

Freek,

Jouw auto(1800 16v) heeft geen distributieriem, maar een distributieketting(alleen de 1300 en de 1600 hebben een riem). Deze ketting gaat in principe een autoleven lang mee, maar mocht deze vreemde ratelende geluiden(gebeurt wel eens bij 200.000-250.000 km) maken tijdens het rijden, dan is het wellicht verstandig deze toch te laten vervangen. Gezien het aantal km's lijkt dit me echter niet aannemelijk. Die van mij maakt soms een beetje geluid bij het starten(1-2sec), maar dat kan geen kwaad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.