Suzuki Vitara: INTERCOOLER vervangen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 ddis

volgend de dealer staat de intercooler van mijn vitara bol en moet vervangen worden.
is dat echt nodig of is het preventief.
hoe komt het dat hij bol staat
kan ik de intercooler van mijn grand vitara zelf vervangen?
waar kan ik een intercooler kopen en waar zit de intercooler?
alvast bedankt voor jullie reactie

jc3

Geplaatst door jc3 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1720) PRO, 10 jaar geleden

Laten doen .
Gezien de vraagstelling , waar zit de intercooler , is dit mijn advies , om een berg narigheid te voorkomen.
Geen aanrijding gehad , en dat hij daarom bol staat ?

jc3 (0), 10 jaar geleden

hoi Ferrie bedankt voor je bericht maar is het een probleem dat hij bol staat geen aanrijding gehad maar als ik hem ga vervangen kan het dan weer gebeuren en wat zou een reden kunnen zijn dat het is gebeurd. alles doet het goed dus is het preventief?

kaleido 1 (1720) PRO, 10 jaar geleden

Als hij bol staat , maar hij functioneerd verder goed en hij is ook niet lek , dan zal het om een "preventieve " reden geadviseerd worden.
Maar de noodzaak lijkt me niet echt aanwezig , maar vanachter de pc is zonder het gezien tehebben wat ze bedoelen met BOL natuurlijk lastig.
En of het weer gebeurt , tja , waarom is hij nu bol ????

ix55 (0) PRO, 10 jaar geleden

Een paar jaar geleden zijn er terugroepacties geweest: voor versteviging van de intercooler (waarschijnlijk staat deze daardoor nu bol) en een tweede was voor de vervanging van de aanzuigbuis (deze werd dichtgezogen). Ik denk zelfs dat er nog een derde was ivm met de intercooler, maar deze herinner ik mij niet meer precies. Waarschijnlijk zijn deze terugroepacties niet gedaan?

jc3 (0), 10 jaar geleden

hoi ix55 bedankt voor je bericht hier ga ik verder naar kijken ik heb de auto vanaf nieuw en daar nooit wat over gehoord maar nu de onderhoudskosten de pan uitreizen ga ik het zelf doen maar ik heb er inmiddels wel al heeel veel onderhoud inzitten.
bedankt

ix55 (0) PRO, 10 jaar geleden

Vergeet ook niet om tijdig de distributieriem te laten vervangen: de interval is ook al een paar jaar veranderd van 150.000 km naar 75.000 km.
Tevens is er ook al sinds een aantal jaren een aanpassing geweest in de ECU voor regeneratie-interval van het partikelfilter.
Normaal is de de dealer van al deze zaken op de hoogte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.