Suzuki Vitara 2009: kleppen stellen

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 124

Hallo, van de week kontaktgehad met de Suzuki dealer ivm kleppen stellen van de Grand Vitara 2.4 uit 2009 /J24B motorcode.
er is mij verteld dat men eerst een diagnose moet doen voor de klepspeling ivm klepplaatjes,duurt 2 uur ong.
dan mag ik hem s'morgens brengen voor een dag werk ong. want er moet nogal wat gedemonteerd/gemonteerd worden ,de nokkenassen moeten ook uit zei men ,en wat slangen werk dat evt.poreus is worden vervangen.
klopt dit wel zoals ze zeggen,ik zelf heb andere ervaringen met klepplaatjes vervangen weliswaar niet bij Suzuki maar andere merken (oa Volvo en VW)
auto loopt op LPG en heeft nu 155000 km erop staan.
groetjes Jan

Jan2705

Geplaatst door Jan2705 (0) , lid sinds 9 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Siem Bijman (145) PRO, 9 maanden geleden

Waarom twijfel je hier aan?
Je moet eerst met koude motor de klepspeling controleren: Inlaat 0,2 mm en uitlaat 0,35 mm. Afhankelijk van deze controle moet je wel of niet klepstelplaatsjes vervangen.
Als ze wel gesteld moeten worden moeten de nokkenassen er hoogstwaarschijnlijk af om de plaatjes eruit te halen en op te meten. Dan de juiste plaatjes terug zetten.
Is bij meerdere merken het geval. Vroeger bij de Golfjes en ook Opels kon je met een stukje speciaal gereedschap dit doen zonder dat de nokkenas eruit moest, maar vrees dat dit met de Suzuki Vitara niet kan.

Beunhaas (515) PRO, 9 maanden geleden

Er stond mij iets bij van een Suizukli motor waar de plaatjes bovenop de stoters liggen en na wat zoeken blijkt dat dus ook voor die J24B te gelden, er zijn zelfs een Joetjoep fimpjes te vinden wart dat wordt gedemonstreerd....er worden zelfs stelplaatjes afgeslepen als de goeie niet in voorraad zijn.
Nokkenassen eruit is niet nodig, maar ik kan me wel voorstellen dat het totaal 2 uur kost...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.