Suzuki Vitara 1992: Start en loopt slecht na kortsluiting

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: G16A, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 55

Hallo iedereen
Ik heb sinds 2 dagen een suzuki vitara iit 1992. Ben er ontzettend blij mee maar ik heb een probleem. Hij liep als een zonnetje maar door dat de vorige eigenaar de lier er amaturisties op heeft gezet heb ik kortsluiting gekregen. Er waren ook verschillen de kabels weg gesmolten die heb ik allemaal vervangen maar nu als ik de auto wil starten start hij soms niet of slecht als hij koud is. Ook schommelt het toerental bij een koude motor. De auto heeft ook geen obd dus kan hem niet uitlezen. Iemand een idee wat dit kan zijn?

Kristian

Kristian.h

Geplaatst door Kristian.h (105) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

1 jaar geleden - Punt

Als de wagen al injectie heeft en geen geimporteerde met een carburateur dan is deze uitleesbaar!
Het is een eenvoudig systeem met maar 18 codes , eenvoud is je ware en wissen doe je met loskoppelen van de accu meer dan 30 seconden . In HH Waard is vast wel een dealer die je wil helpen . Alle codes zij voor suzuki modellen van die jaren dezelfde hooguit de verschillen van mono en multi injectie. Controleer alle verbindingen en de massastrip . Bij ompolen verbrand er van alles .
Succes.

    Ik had al gezocht naar een obd maar kan hem niet vinden waar die zou moeten zitten. Het is wel een injectie. Ook geeft brandstof meter pas wat aan als ie warm is - Kristian.h (105), 1 jaar geleden

11 maanden geleden - Punt

Het is bij die jaren geen OBD stekker maar in de buurt van de accu is een stekker per model verschillend .Doorverbinden .Of er is ergens een plaatje waar je een zekering in moet doen . Dan wordt door middel van een lampje een code zichtbaar. Dit alles lees ik uit een cursusboek van 30 jaar geleden . De code wordt gezet na 5 sec starten .Motor hoeft daarbij niet aan te slaan!!! . Wissen zie stukje hier boven.

11 maanden geleden - Kristian.h

Het is inmiddels opgelost. Bleek een half doorgebrande kabel bij de brandstofpomp te zijn

11 maanden geleden - Punt

Mooi dat je het hebt gevonden !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.