Suzuki Vitara 2015: Ophanging hoedenplank afgebroken

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Motorcode: M16A, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Dochterlief heeft na een weekend weg haar sporttas uit de kofferbak getrokken. Deze bleef achter de hoedenplank hangen en nu is het pennetje aan de rechterzijde afgebroken waardoor de hoedenplank geen steunpunt heeft en dus niet blijft liggen. Een beetje gerommeld met contactlijm maar dit blijft niet zitten en bij het minste geringste laat deze weer los.
Tijdens onderhoud aangegeven bij de dealer. Het is niet te repareren.
Dan zou er een nieuw paneel in moeten à €180,-. Het schijnt veelvuldig voor te komen. Hier iemand ideeën om dit op te lossen?
Zonder meteen een nieuw paneel aan te hoeven schaffen?

davster

Geplaatst door davster , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Het grijze deel waar je door het gat tegenaan kijkt is dat metaal ?
Je zou in het pennetje een gaatje op de kopse kant kunnen boren en dan de ruimte opvullen tussen gat en grijze deel , met vulplaatje bv.
Dan met een boorparker het plastic afgebroken deel vast zetten op het metalen deel .

davster, 2 maanden geleden

Bedankt voor je reactie. Ik heb even met een zaklamp in het gat geschenen. Ongeveer een cm of 12 verder zie ik wel metaal, maar ik vermoed dat het de carrosserie is. Dat lijkt me geen optie.

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Oké volgende plan , plastic paneel verwijderen , 2 grote volgschrijven plaatsen aan weerszijden van het gat deze met een boutje waar het afgebroken deel overheen past , neem aan dat deze hol is van binnen , met 2 moertjes , 1 aan de buiten kant en 1 aan de binnenkant vast zetten , dus het plastic zit geklemd tussen de plaatjes , een flinke klodder zwarte lijm en dichtbij in het afgebroken tuitje deze misschien even iets aanpassen qua lengte boutje ook zover uit laten steken dat dopje er net overheen past en vast lijmen .

davster, 2 maanden geleden

Ik ga ermee aan de slag. Bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.