Suzuki Swift 1988: koelprobleem

Bouwjaar: 1988

Ik heb al een tijdje een probleem met mijn Suzuki Swift GTI.
De motor wordt te heet. Onlangs is de koppakking vervangen omdat deze volgens de garage lek was, maar dit heeft het probleem niet opgelost.

Het probleem doet zich alleen voor tijdens het rijden. Als ik stil sta koelt de motor weer af. Ik heb een schakelaar in mijn interieur voor de koelvin en ook als ik die constant laat lopen, dan wordt de motor nog te heet. De bovenste radiatorslang is vrij warm en de onderste vrij koel. Er zit genoeg koelvloeistof en ik heb het systeem ook ontlucht. De kachel in de auto wordt normaal warm.

Ik denk nu aan drie dingen:
-thermostaat
-waterpomp
-radiateur

Hebben jullie na bovenstaand verhaal een idee hierover?

wouterwouter

Geplaatst door wouterwouter (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Radiateur of thermostaat. Je kachel doet het immers dus het is geen circulatieprobleem. Daar de thermostaat goedkoper is dan een radiator vervang die eerst maar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.