Suzuki Swift: koelvloeistof

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 3 cilinder

IK had problemen met een lekkende radiateur,deze heb ik verwisseld en het probleem van steeds koelvloeistof bijvullen was opgelost,
Ik had het systeem opgevuld met water.Alles oke.
Nu heb ik voor de winter het water afgelaten en koelvloeistof bijgevuld,en wat gebeurd,ikheb een lek bij de waterpomp.hoe kan dit?Met water was hij lekdicht.

jozef

Geplaatst door jozef (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

hoe het kan weet ik niet, maar feit is dat je toch je waterpomp zult moeten vervangen, misschien iets te maken met de reinigende en smerende werking van Glycol, wat water niet heeft.

Groeten Marcel

jozef (0), 17 jaar geleden

Bedankt Marcel,dit zou best eens kunnen.
Een waterpomp van de Swift ,kan je deze zelf makkelijk vervangen?
Groeten,
Jos

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

weet ik niet, nooit gedaan, weet niet eens waar hij zit.
Als hij met de distributie is aangedreven kun je er wel een paar uurtjes mee vullen, anders, indien aangedreven met multiriem, zou het in een uurtje gedaan moeten kunnen zijn,

Groeten Marcel

jhessels (0) PRO, 17 jaar geleden

Wordt niet aangedreven door de distributie. Maar distributie moet wel helemaal los, hij is erachter gemonteerd. Beter laten doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.