Suzuki Swift 2020: Merk tuner gezocht (LPG)

Bouwjaar: 2020, Brandstof: Benzine, Motorcode: K14D, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 95

Beste mensen,

Ik heb een mooie suzuki swift sport uit 2020. Door de LPG installatie die er in zit geven sommige tuners aan er niks mee te maken willen hebben. Ik hoor zelf allemaal verschillende verhalen over wat wel kan en wat niet kan. Vandaar dat ik hier ben geëindigd. Ik zou graag mijn auto stage 1 laten chippen (misschien zelfs stage 2 tunen indien mogelijk) alleen zou ik graag willen weten welke tuners gespecialiseerd zijn in suzuki, en ook met een LPG installatie. De LPG installatie betreft een r115 van prins met een kleppen smeer systeem.

Heeft iemand tips? Onderbouwde kritiek / feedback is ook altijd welkom, aangezien ik veel verschillende meningen zie online.

DuhItzRik

Geplaatst door DuhItzRik (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (65) PRO, 1 jaar geleden

Ik snap dat de tuners niet willen. Je wilt je Swift vermoorden. LPG er uit en dan tunen. Vroeg of laat gaat het zeker kapot door het tunen met LPG.

    Highway kun je je antwoord onderbouwen? Zou graag je mening verder horen! - DuhItzRik (0), 1 jaar geleden

DuhItzRik (0), 1 jaar geleden

Highway kun je je antwoord onderbouwen? Zou graag je mening verder horen!

Highway (65) PRO, 1 jaar geleden

De meeste motoren zijn niet gebouwd voor LPG. Sommige merken bouwen een aangepaste motor voor LPG zo als in het verleden bijvoorbeeld Volvo met bi feul.

Daarbij is het het brandstof schraler, daarom worden de kleppen gesmeerd en is de verbrandingstemp ook hoger. Je gaat door het tunen nog meer de motor meer belasten je rijstijl wordt ook anders.
De tuners hebben geen zin dat je komt mijn motor is kapot omdat hij op LPG rijd en getuned is en dat dan de tuner krijgt te horen dat het zijn schuld is wat hij niet kan bewijzen. Ik heb zelfs bij Volvo gezien dat een 5 cilinder op LPG en getuned kapot ging.

    is het een optie om de "tuning" alleen "aan te zetten" wanneer mijn auto op benzine rijdt? Hij spuit trouwens ook benzine bij als ik meer vermogen nodig ben (denk aan optrekken etc) - DuhItzRik (0), 1 jaar geleden

Beunhaas (345) PRO, 1 jaar geleden

Ik zou het ook niet doen, maar het automatisme LPG=gauw kapot is vaak niet terecht.
ALS een motor geschikt is voor LPG zoals veel oudere MPI 16 kleppers, dan is tunen geen probleem en halen ze ook een goede levensduur.
Verder geen idee of een Suzuki Swift Sport van 2020 geschikt is , maar ik vermoed het ergste...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.