Suzuki Vitara: motor houdt in

Bouwjaar: 1989

Hallo ik heb een suzuki vitara 1.6 8v single point inj. met het volgende probleem dat de motor erg inhoudt, hij rookt behoorlijk en de uitlaatgassen stinken.
Dit duid op een slechte verbranding, waarschijnlijk veel te rijk mengsel. Verder geeft hij foutcode 12 (onbekend) en later foutcode 45 (nulllast schakelaar).
De bougie's zien er erg zwart uit en alle vacuumslangen zijn open. Verder loopt hij af en toe op drie cilinders.

De nullastschakelaar wordt alleen compleet met het injectiehuis verkocht en kost E1400,-, Dus ik wil eigenlijk wel zeker weten of dit de oplossing is.

Wie kan mij meerdere oorzaken noemen of kent dit probleem en weet de oplossing.
bvd.

alcatoon

Geplaatst door alcatoon (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

gosse3817 (0) PRO, 19 jaar geleden

Misschien bougiekabels vernieuwen? Komt vrij regelmatig voor.
Dit geeft vaak dezelfde problemen als boven omschreven.

alcatoon (0), 19 jaar geleden

Helaas gaskleppositiesensor vervangen, bougies vervangen en kabels doorgemeten. Ik heb nog steeds de storing 1-2 en iets later 4-5. CO gemeten deze is stationair 12!! Niet mogelijk om deze af te stellen. Auto rookt stationair enorm. Wie kan mij helpen?? Of de foutcodes voor me kontroleren of vertellen hoe je de computer foutcodes reset? gebeurt dit door de massakabel 1 minuut van de accu te verwijderen?
Bvd Tonny

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.