Suzuki Vitara: Verliest koelwater

Bouwjaar: 1992

Hallo allemaal,

Het probleem is dat er koelwater verdwijnt, check regelmatig peilstok daaraan is niets te zien, auto rookt ook niet en er is aan de buitenkant van de motor ook geen lekspoor te zien.
Waar blijft dat koelwater?? Wie kan mij helpen??

padre118

Geplaatst door padre118 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zou hem eens afpersen en kijken waar hij lekt, misschien is het maar een heel klein lek.

padre118 (0), 19 jaar geleden

We hebben wel net een nieuwe koppaking gemonteerd, maar dat was 2 weken geleden, kan er na zoveel tijd nog lucht in de motor zitten?

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Ontlucht hem nog eens zou ik zeggen...

padre118 (0), 19 jaar geleden

Hoe kun je hem ontluchten? Is dat met radiateur dop eraf en dan gassen totdat thermostaat open gaat? Of kan er dan nog ergens lucht achterblijven?

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik weet niet precies hoe je deze ontlucht, maar het zou goed kunnen op deze manier.Misschien zitten er ontluchtingsnippels op de slangen?? Iemand??

Rick9740 (0), 19 jaar geleden

Heb je tijdens het ontluchten de verwarming op max. gezet ?
De kachelradiator zit ook in dit systeem en dient dus ook ontlucht te worden.
Check indien nodig de radiateurdop (is dubbel werkend). Is de rubber ring nog wel in orde ? Deze dop laat koelvloeistof in het systeem lopen, vanuit het reservoir, indien er te weinig in zit, en gooit overtollig koelwater terug in het reservoir, als er te veel in zit. Gewoon even checken in een pannetje met warm water en een warmwater-thermometer.

vitara (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je het koelsysteem afpersd moet je op het blok kijken bij de 3e en 4e cilinder daar wil hel blok aan de linker kant wel eens scheuren.Dit zit aan de onderkant van de cilinders.Motor lekt dan een beetje als hij warm is.

Gee (0) PRO, 18 jaar geleden

Kachelradiator niet lek?
Dopje overlooptankje goed om?(staat een pijl op).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.