Suzuki Baleno: Motor smoort na XX kilometers

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Sinds 5 weken heb ik het volgende probleem met mijn Baleno. Het probleem doet zich nu en dan voor en is niet afhankelijk van de afstand die ik rijdt soms gebeurd het na 10 kilometer of 50 kilometer. Tijdens het rijden voel je dat de motor "smoort" het voelt of er opeens een begrenzer aangaat en je kan niet harder dan 80 kilometer motor loopt onregelmatig (schudt), ook verlies je trek kracht. Als je doorblijft rijden ga je een brand lucht ruiken dit is de eerste katalisator die rood gloeiend wordt (zag dit vandaag voor het eerst). Als je de motor laat afkoelen gaat het probleem over en kan je weer rijden zonder problemen. Ben nu 2 keer naar de Suzuki dealer geweest en 300 Euro armer maar het probleem is nog steeds niet gevonden. Ze hebben de benzine filter vervangen en een sensor op de krukas of zoiets (dachten eerst dat het de bobines waren). Heeft iemand dit probleem eerder gehad?

wplelystad

Geplaatst door wplelystad (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

De enige conclusie die ik kan trekken is dat op het moment dat de fout optreedt de motor veel en veel te rijk komt te staan.
Daardoor komt er onverbrande benzine in de kat die daar verbrandt.
Mogelijke oorzaken: defecte water temperatuur sensor, defecte lambda-sonde, defecte map of maf-sensor (weet niet welke er bij op zit) of de bekabeling naar deze sensoren. Je kunt op de gok onderdelen gaan vervangen of de dealer moet gaan proefrijden met testapparatuur net zolang tot de fout optreedt.

wplelystad (0), 14 jaar geleden

Oldford bedankt voor je snelle antwoord, nog een vraagje er gaan geen lampjes branden op het dashboard kan je dan bijvoorbeeld al zeggen dat het de lamda-sonde niet is omdat deze al een keer vervangen is en toen ging het moter management lampje branden. Zoals je ziet heb ik geen verstand van auto's. Bedankt

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Nee, kun je niet zeggen. Er is een verschil tussen defect en defect. Sommige worden gezien als defect door de computer, andere niet.
Voorbeeld: koelvloeistoftemperatuur geeft -70 aan. Dat wordt gezien als een defect. Maar -30 niet, want dat zou wel eens kunnen (Finland of zo).
Maar -30 aangeven terwijl het +30 is heeft wel een behoorlijk negatief effect.

ad019 (0), 14 jaar geleden

ik heb de uitlaat helemaal vervangen
probleem opgelost is wel een 1.6

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

ad019, een Suzuki Swift uit 1988 die niet start is iets anders als dit probleem.

ad019 (0), 14 jaar geleden

ik bedoelde mijn eigen baleno 1.6 bezine
heb hem 2 maanden geleden verkocht
mijn uitlaat zat dicht heb je ook geen pauwer meer

wplelystad (0), 14 jaar geleden

Eindelijk na drie maanden heeft een buurman het gevonden, ik heb twee bobines, een van die bobines deed het af en toe niet of half. Dus de bobine vervangen 105 Euro en het probleem is opgelost. Iedereen bedankt voor jullie antwoorden.

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.