Suzuki Grand Vitara: motor vervangen van een Grand Vitara

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,
Kan er mij iemand vertellen (uit eigen ervaring) of het mogelijk is om de 2.0 V4 motor van een Suzuki GV, bj 2004, automaat, te vervangen door een 2,5 V6.
Waar moet ik dan op letten? Heeft dit gevolgen voor de lengte van de aandrijfassen? Moet ik de motorsteunen aanpassen?
Of zijn er bedrijven die gespecialiseerd zijn in dit soort vervangingen bij de Suzuki.?
De reden van de vraag is dat ik merk dat mijn Soes met de 2.0 motor net iets te licht is voor de huidige toepassingen (af en toe het terrein in en het trekken van een 1400kg caravan).
Bedankt voor mogelijke reacties.
Hans

Hanneske1954

Geplaatst door Hanneske1954 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

BEASTY (0) PRO, 13 jaar geleden

Het is wel mogelijk en de aandrijfassen blijven gewoon zitten. maar denk er wel aan dat je alles overzet zoals kabelboom en computer, motorsteunen. Alle bedrading is namelijk te kort. Ik hoop dat je veel vrije tijd hebt want er gaat nog wel even wat uren werk in zitten.
prijs technisch kan je hem beter inruilen voor een v6.

Hanneske1954 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord, dat wordt dus doorsparen voor een V6 want zoveel vrije tijd en technische kennis heb ik niet en ik heb de auto nodig voor mijn dagelijkse transport.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.