Suzuki Baleno: motormanagementlampje brandt

Bouwjaar: 2000

hoi,
een suzuki baleno met het volgende probleem:
check-engine lampje brandt bij binnenkomst. Klant is bij dealer geweest en die heeft geconstateerd dat lambdasensor niet goed is. Heb sensor gemeten en reageerde inderdaad traag en verwarming was stuk. Nieuwe (imitatie) gemonteerd en nu komt het volgende voor: check lampje blijft uit bij starten en warm lopen. maar als de motor dan uitgezet wordt en na een kwartiertje afgekoeld te zijn weer aangezet wordt gaat vrijwel gelijk weer het lampje branden.
Heb zelf geprobeerd de foutcodes uit te lezen maar kom er niet uit, er is wel een soort obd steker maar met kts kan ik deze niet uitlezen.
is er iemand die nog tips heeft zodat ik verder kan zoeken?
Heb trouwens ook nog temperatuurzender gemeten met scoop maar kan daar niet afwijkende waarden vinden.
groeten michiel

Michielrc7825

Geplaatst door Michielrc7825 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

gosse3817 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Michiel,
Imitatiesensor geeft bij dit type vaak problemen,origineel monteren en het probleem moet opgelost zijn.succes gosse

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi gosse,

heb ondertussen een originele besteld, zodra ik meer weet kom ik er op terug,
alvast bedankt voor de tip
groeten michiel

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi gosse,
nieuwe lambdasensor gemonteerd, en bij proefrijden en testen geen probleem gehad. In vergelijking met de imitatie is ie toch net iets strakker aan het regelen. Heb nogmaals met de scoop gemeten toen de imitatiesensor er in zat en bij het opnieuw starten na de motor klein beetje afgekoeld te hebben kwam er een soort van piek in de lambdaspanning. waarschijnlijk reageert een suzuki nogal sterk op zo'n kleine korte afwijking?
bedankt voor je tips.
groeten michiel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.