Suzuki Baleno: ophanging

Bouwjaar: 1999

Ik heb sinds een half jaar een Baleno 1.3 station. Al vanaf de eerste moment heb ik problemen met de voor ophanging.
Als ik over een bult rij lijkt het net alsof de wielen blijven hangen om later weer omhoog te klappen. Snelheid maakt hierbij geen verschil. Verkoper heeft naar gekeken maar de probleem is niet verholpen.
Weet iemand wat dit kan zijn?

Met vriendelijke groet,

Robert

rbro

Geplaatst door rbro (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Laat de schokdempers eens nakijken.

twan11691 (0), 18 jaar geleden

Bekend probleem bij de baleno's is niks aan de hand ! is een bekend -punt deze serie wielophanging klappert gewoon wat, maak je geen zorgen.

bart887 (0), 18 jaar geleden

Ik heb een baleno 1.6 wagon en herken het probleem.Ik heb dit opgelost door de auto aan de voorzijde 4 cm te verlagen met alleen verlagingsveren (set van twee veren voor kost ongeveer 70 eur en ongeveer een uur werk om ze te monteren met niet al te veel tegenslag).Mijn ervaring is: het gaat niet ten koste van het comfort (hij word iets stugger maar dat kan ie wel hebben) en ik ben nog geen verkeersdrempels of andere opstakels tegengekomen waar ik niet overheen kom of de bodem heb geraakt, (ik denk zelfs dat ik er harder overheen kan als met de originele veren) en het klapperen van de wielophanging ben ik ook kwijt.Ook mooi meegenomen dat de lijn van de auto van voor naar achter iets omhoog gaat lopen en dat vind ik persoonlijk ook erg mooi om zien. Dit is de goedkoopste manier (denk ik) want ik wilde eerst alleen schokdempers gaan vervangen maar die kosten ong 140eur per stuk ze zijn dan wel van monroe maar niemand kon mij vertellen of dat de dempwerking beter/anders was dan de originele demper. Trouwens het stuurgedrag is ook verbeterd want veel baleno's hebben last van het sturen door een bocht op snelheid dat hij iets "door stuurt"(ik weet even niet goed hoe ik moet omschrijven) door gewichtsverplaatsing van de auto, dit is bij mij door die veren ook minder geworden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.