Suzuki Swift 2011: P0301

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: K12B, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 69

Heb een swift 1.2 K12B motor.
Krijg foutcode P0301... ook als een eerder gehad maar toen loep motor ineens , toch maar de bobine vervangen.

Nu 3/4 jaar weer p0301. Misfire cil 1 maar ook nu na ff stilstaan weer goed lopen.

Injector cil 1 verplaatst naar cil 4
Bougie cil 1 verplaatst naar cil 3
En bobine cil 1 verplaatst naar cilinder 2

Proefrijden....na korte rit inhouden MM lampje en wederom P0301 misfire Cil 1 🤔 daar ik natuurlijk gehoopt had dat het verplaatst zou zijn naar 2. 3 of 4 😃.

Iemand die dit bekend voorkomt ???

Aansturing bobine/injector. ? Maar nog geen mogelijkheid de meten. Bovendien zal hij waarschijnlijk bij een bobine probleem OOK de injector uitschakelen.

9466

Geplaatst door 9466 (65) PRO , lid sinds 3 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1555) PRO, 1 maand geleden

Je verplaatst wel veel in 1x.
Naar als ik het lees zit het niet in je bougie injector of bobine maar in de aansturing van 1e cilinder of je hebt een mechanisch defect.
Klepdpeling of compressie of olie.
Hoe ziet de bougie van de 1e cilinder er uit ?

    Ik verplaats alles van cil 1 naar een verschillende cilinder...dus als de fout opnieuw komt op cil2 weet ik gelijk de oorzaak. Zo ook voor 3 en 4 😃 . Heel slim dus 😉. Anders moet ik 3x iets verplaatsen. Bougie is goed evenals compressie. Foutcode wissen is weer goed lopen.....tot t terugkomt. .


    Las in een oud toppic water in de tank... daarna opgelost. Alleen vraag ik me af waarom water dan alleen op cil 1 de fout geeft. - 9466 (65) PRO, 1 maand geleden

9466 (65) PRO, 1 maand geleden

Probleem is opgelost!!

Oorzaak was toch water in de tank!!
Tank eronderuit gehad. ( had al eens spiritus in de tank gedaan om evt vocht te binden) en na demontage van de tank , en verwijderen van tankelement was het duidelijk ( zie foto)

Gelukkig beschik ik zelf over een afzuig installatie, dus tank leeggezogen , droog gemaakt. En inmiddels al 300km probleemloos gereden.

De reden van t erg slecht lopen was dat hij een injector uitschakelt bij het zien van een misfire..... blijf mij wel afvragen waarom hij enkel cil 1 aangeeft en niet meerdere cilinders.

Hoe dan ook . Het is OPGELOST !!

Oh en door de spiritus is het water ook mooi zichtbaar geworden 😃

. .

kaleido 1 (1555) PRO, 1 maand geleden

Mooi bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.