Suzuki Alto: Piepende remmen+ vraagbaak

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: schijnt er in te zitten

Beste behulpzame mensen,

Ik heb eigenlijk (nog) geen probleem. Heb nu een alto uit '90 en er is mij gezegd dat dit jaar de APK nog kon, maar dat het volgend jaar waarschijnlijk heel lastig gaat worden ivm roest.

Dus ik ben lekker op mijn gemak naar een andere alto aan het kijken. Nu heb ik deze week even een testritje gemaakt in een alto uit '89. Ik merkte bij deze alto dat de remmen wel wat piepten, niet altijd zo nu en dan. Vooral toen hij koud was leek het erger, later leek het minder te zijn. Bij terugkomst van mijn rit heb ik dit de gezegd, maar het argument was dat het komt doordat de remmen niet van asbest zijn gemaakt. Nu ben ik een vrouw, en dus niet technisch maar het lijkt me een raar verhaal. Een auto uit 89 is oud, en daar zal juist asbest inzitten, is mijn logica. Weet iemand of dit kwalijk is (dat piepen dus) of dat het simpel te verhelpen is of gewoon lekker laten piepen?

Mijn tweede vraag: ik ben nu dus op zoek naar een vraagbaak voor een alto uit '89. Ik wil zelf (jawel, met hulp van een verstandiger persoon op het gebied van auto's) wat dingetjes zelf kunnen doen aan mijn auto. Ik zou daarom graag een vraagbaak willen hebben. Kan iemand mij helpen aan een exemplaar of een kopie (uiteraard tegen vergoeding!)?

En stiekem dan nog een derde vraag: in deze auto zit geen autoradio (nooit ingezeten, moet nog het plastic uitgehaald worden) en geen antenne. Ook geen achterruitenwisser (niet echt een misser, maar toch makkelijk als het sneeuwt). Is dit gewoon erbij aan te monteren? Ik heb dat allemaal nog in mijn oude bakkie zitten.

Veel dank voor een tip!

Mazzie

Geplaatst door Mazzie (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

op jouw auto zitten ECHT geen asbest blokken meer, en inderdaad, dit KAN een oorzaak zijn, evenals het ontbreken van de anti-piepplaatjes tussen de remblok en de klauw. Toor voorkomen van het piepen, zou je de ACHTERKANT van de blokken, met wat kopervet kunnen insmeren, meestal is het piepen van wel over voor een tijdje.

Een vraagbaak is meestal wel ergens te koop, zeker voor een gangbare auto als een alto, zoek maar eens even op marktplaats oid, en je zal ze wel tegenkomen.

Radio is altijd wel in te bouwen, meestal ligt de kabelboom er wel, en anders kun je makkelijk zat de spanning ergens in het dashboard weghalen. Voor de achterruitenwisser zit dat iets anders, daarvoor zou ik eerst kijken, of alle kabels die je nodig hebt wel ingebouwd zitten, anders gaat het een gebed zonder einde worden ( denk ook aan je stuurkolomschakelaar etc, waar de extra aansluitingen op de stekker moeten zitten )

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.