Suzuki Alto: raambediening kapot

Bouwjaar: 1994

van een alto 0.8 gls 5 deurs is inmiddels van drie ramen de bediening kapot. beide voorportieren en een achterportier, de hendeltjes draaien wel maar het raam beweegt niet meer. ramen vallen zelfs langzaam naar beneden, heb ze dus maar even vastgezegd middels wiggetjes van karton. ben op zich niet superhandig, maar kan wel beetje klussen aan de auto. weet iemand welke onderdelen vervangen moeten worden (alleen iets van een kabel of het gehele raammechaniek?) en is dit simpel uit te voeren of toch iets voor de specialist?
alvast bedankt voor eventuele reacties/tips!

luigi6711

Geplaatst door luigi6711 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Ronny10459 (0), 19 jaar geleden

de raam hendeltjes zijn van kunstof , deze zijn inwendig voorzien
van tandjes , de tandjes willen nog wel eens afslijten .
ik denk dat je alleen de hendeltjes hoeft te vernieuwen.
deze zitten vast met een klein klemmetje op het raam bedienings-
asje , pas op dat ze niet wegspringen als je ze eruit wipt.
als je ze vernieuwd is het probleem denk ik opgelost.
het kan natuurlijk ook aan het mechanisme zelf liggen ,haal dan
de gehele portier bekleding eraf , het is dan wel lastig om
overal goed bij te komen.
suc6 Ron.

luigi6711 (0), 19 jaar geleden

tnx ron voor tips. nou ik heb even de panelen verwijderd en helaas zijn het niet de tandjes maar echt het raammechaniek wat zo'n beetje overal verroest is. bij voorportier links en achterportier links is het alleen het horizontale deel (waar het glas op rust) wat verroest is. zo op het oog niet al te moeilijk te vervangen. bij het voorportier rechts is het echter niet alleen het horizontale deel, maar ook de 2 verticale geleiderails die kapot zijn. hoe die laatste 2 te vervangen is me nog niet helemaal duidelijk eerlijk gezegd. iemand hier nog tips voor?

gosse3817 (0) PRO, 19 jaar geleden

Volgens mij zitten die aan de onderkant vast met een boutje,als je deze boutjes losmaakt kun de rail aan de bovenkant uithaken door deze iets naar beneden te trekken.

luigi6711 (0), 19 jaar geleden

zo ik ben er mee begonnen en heb inmiddels het achterste raam gemaakt. ik heb alleen nog even een vraag over de juiste montage volgorde van de rubbers en de rails aan de onderzijde van de ramen. dit ging nogal moeilijk en ik moet de voorportieren nog doen, dus vandaar. moeten de rubbers eerst aan de onderzijde van de ramen en moet de rails daar dan overheen worden geschoven? dit schuiven ging nogal moeilijk namelijk. moet je het met iets invetten?

gosse3817 (0) PRO, 19 jaar geleden

rubber invetten, daarna rail op de juiste plek aanbrengen, deze voorzichtig over het rubber tikken met een rubber of plastic hamer, raam goed ondersteunen met je dijbeen of een dikke deken er onderleggen. succes

luigi6711 (0), 19 jaar geleden

tnx gosse! begrijp ik het goed dat het raam uit het portier moet? ik gaat morgen maar verder ermee dan!

gosse3817 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja, het beste is om het raam te verwijderen, anders lukt het bijna niet.Regenlijst(raamsnor) buitenkant verwijderen, deze kun je met enige kracht omhoog trekken uit de clips, daarna kun je het raam door de ontstane opening er uit halen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.