Suzuki Grand Vitara: ratelende versnellingsbak

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 ( J20 )

Hallo, Sinds kort ratelt mijn versnellingsbak. Ik heb er al nieuwe olie met een additieve in gedaan maar het probleem blijft, met name als ik een stuk gereden heb en dan terug schakel naar de 2e versnelling dan begint de bak de gieren en te ratelen. ratelen doet hij de hele tijd maar is alleen goed te horen in de tweede versnelling. Wie heeft dit al eens eerder meegemaakt en kan dit kwaad. Ik denk zelf aan een lager(s), maar weet het niet zeker, het kan ook iets te maken hebben met de cyncro ringen.

Gr John

jreijnen

Geplaatst door jreijnen (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1805) PRO, 9 jaar geleden

Toen je de olie afgetapt hebt , wat was de kleur van de olie ?
Als dit grijs/metallic achtig was , dan is het gegarandeerd de bak.
Zoals je zegt , bij lagers of cyngromess is het beide bak demonteren.
Als je de bak in zijn vrij zet , blijft hij dan ratelen ook met ingetrapte koppeling ?
Voel je iets in het koppelingspedaal als de ratel er in zit ?
Iets wat zoveel lawaai maakt kan zeker kwaad.
Laat er anders eens een garage naar kijken , heb je denk ik een eerder antwoord , vanachter de pc is dit lastig te beoordelen.

jreijnen (0), 9 jaar geleden

Hallo, Olie was niet grijs of metallic achtig, wel zo dun als water ondanks de goeie viscositeit, als ik de bak in z'n vrij zet met de koppeling ingetrapt is het ratelen weg, als ik de koppeling los laat ratelt de bak weer, tijdens het koppelen word er niks gevoeld in het koppelingspedaal, er zat weinig tot niks aan de aftap plug van bak slijtage, dus bijna geen ijzerdeeltjes. eigenlijk de moeite niet waard.

kaleido 1 (1805) PRO, 9 jaar geleden

Als het ratelen weg is met ingetrapte koppeling , zit het probleem inderdaad in de bak.

jreijnen (0), 9 jaar geleden

Ok bedankt, ik denk dat ik er een ruilbak inleg en dan verder zien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.