Suzuki Grand Vitara 2002: slaat af

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: J20A, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 94

Hallo. Ik heb een suzuki grand vitara 2002 2.0 16v deze slaat regelmatig af. eerst loopt hij op een paar cilinders daarna slaat hij af. foutcode p0300 random misfire. nieuwe bougies, nieuwe nokkenassensor. bobines en injectoren onderling gewisseld om te controleren welke cilinder niet mee doet. maar de indruk is dan dat bij de 3e en 4e cilinder er geen ontbranding plaats vind. compressie gemeten en die is goed. Wie heeft er ervaring met dit probleem.
Gr Rick

theunisz69

Geplaatst door theunisz69 , lid sinds 5 jaar geleden

3 Reacties

oldford PRO, 1 jaar geleden

Is het mengsel gecontroleerd? Of wel met een 4-gas tester dan wel uitlezen van Fuel trims.

theunisz69, 1 jaar geleden

Nee nog niet. Zal dat morgen eerst nog even laten doen.
thx Gr Rick

    vergat nog te vermelden dat bij de 3e cilinder de kern van de bougie weg/eruit was. - theunisz69, 1 jaar geleden

Beste antwoord, geplaatst door theunisz69, 1 jaar geleden

Na de gasmeting waar niets raars uit kwam toch maar de luchtmassameter vervangen en de injectoren laten reinigen en de agr klep gedemonteerd en gereinigd. Daarna codes gewist en gaan rijden. Na een kleine periode van inhouden bleef de auto goed rijden. Tot nu toe geen problemen meer. Heb alleen nog niet echt kunnen bepalen wat het probleem geweest is. (Waarschijnlijk de luchtmassameter)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Grand Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.