Suzuki Grand Vitara 2007: Emissie storing

Bouwjaar: 2007

Beste allemaal, ik ben sinds 3 a 4 weken in het bezit van een Suzuki Grand Vitara 4x4. Met recht een hele fijne auto! Maar nu brand er sinds 2 weken een lampje m.b.t. de emissiewaarden. Ik heb hem uit laten lezen (code heb ik helaas niet genoteerd), en de storing laten wissen. Tot zover niks aan de hand en de storing kwam niet terug. Tot afgelopen zaterdag, weer datzelfde lampje (gewist door de accupool er enkele minuten af te halen). Maar nu met 1 verschil, het lijkt wel of hij er 50 pk bij heeft gekregen... Met name boven de 3000 rpm trekt hij aanzienlijk harder. Wel valt me nu op dat het toerental stationair van 800rpm naar zo'n 550 a 600rpm zakt. Verder rijdt hij als een zonnetje... Iemand enig idee waar ik zoeken moet??

Mvg Michael.

Helder-Lampje

Geplaatst door Helder-Lampje (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Wat zei diegene die uitgelezen heeft over het probleem en/of de oplossing daarvan?

Zonder de foutcode(s) is het maar raden wat er wel of niet aan de hand is.
Mocht de auto een automatische bak hebben, dan kan ook die dat lampje aan zetten.
Doorrijden met een onbekende storing kan leiden tot dure gevolgschades.

N.B.: Auto particulier gekocht of bij een bedrijf?
In het laatste geval heb je recht op minimaal de "wettelijke garantie" en dient de verkoper het probleem gratis op te lossen. Zie: https://www.consuwijzer.nl/garantie-repa...

Helder-Lampje (0), 4 jaar geleden

Dag Oldford, ik heb de auto particulier gekocht, dus daar valt geen oplossing te verwachten. Mijn garagehouder dacht zelf dat het misschien rotzooi voor een sensor o.i.d. kan zijn geweest, daar de auto verder geen problemen vertoonde. En eigenlijk nog steeds niet een bijzonder iets behalve de genoemde punten...

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Dat is nu iets wat ik nog niet tegen gekomen ben: Rotzooi voor een sensor.
Welke sensor bedoelde hij? Dat zou misschien enig inzicht kunnen geven.
Waar ik aan denk is dat mogelijk de katalysator niet meer voldoende werkt, daar merk je neestal niet veel van. Totdat de APK keuring komt en je afgekeurd wordt op de emissie.

Wil je zekerheid? Laat dan de storingen nogmaals uitlezen en noteer de omschrijving en het nummer.
Ieder apk-station en ook de ANWB kan die emissie foutcodes uitlezen.

    Heeft die garagehouder de rotzooi ook verwijderd bij die sensor?
    Heeft hij geprobeerd iets van die rotzooi te pakken te krijgen, zodat je kunt uitvinden waar het vandaan komt? Heeft hij daarna de sensor gereinigd?
    Want met alleen fouten wissen gaat die rotzooi niet weg (als her er al ooit was). - oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.