Suzuki Swift: slechte wegligging

Bouwjaar: 1988

Hallo!

Sinds enkele maanden hoor ik tijdens het rijden een rollend geluid. Het is niet continu, best hoorbaar bij 70 à 80 km/u en zowel in rechte lijn als in bochten.

Daarnaast hobbelt de auto steeds een beetje, zelfs bij lage snelheden (bv. filerijden) op volledig vlakke wegen. Bij hoge snelheden (120 km/u en meer) wordt de wagen zeer onstabiel, mist enorm aan baanvastheid, is gevoelig voor zijwinden en heeft de neiging wat te zwalpen.

Ondertussen ben ik al minstens 5 keer naar de garage geweest, maar ze vinden geen oorzaak. Roulementen, cardan, hangers en banden zijn allemaal perfect in orde. Ook uitlijning haalde niets uit. De schokdempers lijken okay, al is dit volgens de garagist het enige wat nog aan de oorzaak kan liggen van het probleem.

Heeft iemand een idee? Alle suggesties zijn welkom om die mysterie op te lossen, want de wagen voelt heel onveilig, wat uiteraard vrij onaangenaam is, zeker omdat ik veel autostrade moet rijden.

Bedankt!

polski

Geplaatst door polski (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

qengelberts (0) PRO, 18 jaar geleden

Controleer de wiellagers eens.
Controleer of de banden een draairichting hebben en of die dus dan de goeie kan op draaien.
Wissel de voorbanden eens met de achterbanden.

polski (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de tips.

Ik heb eerst de banden gecontroleerd en eens gewisseld, maar dat leverde niets op. Dan maar wiellagers vooraan vervangen en dit lijkt de oplossing! Het geluid is weg en de onstabiele wegligging (mogelijks liep het wiel wat scheef door kapotte wiellager) op het eerste gezicht ook. Ik test de wagen zo snel mogelijk nog eens op hoge snelheid en laat dan weten of alles echt in orde is.
Nog eens bedankt voor de hulp, Quentin!!!

polski (0), 18 jaar geleden

Nog eens gecheckt aan hogere snelheden en alles lijkt inderdaad in orde. Nog eens bedankt voor de hulp!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.