Suzuki Swift: Stotteren en roken bij koude start

Bouwjaar: 1988

Hallo sinds kort als ik mijn auto start stottert ie en komt er zwarte rook uit de uitlaat. Als ie eenmaal warm is dan rijd ie perfect en is er volgens mij niks meer aan de hand. Als ik hem trouwens start wil het ook nog wel eens naar benzine ruiken. Wie weet wat dit kan zijn en hoe het op te lossen is.

Speedy11018

Geplaatst door Speedy11018 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Carburateur? Heb jij nog een handchoke? Of is het een injectie?
Controleer de ontsteking in deze volgorde: bougies, verdeler, hoogspanningskabels, voeding op bobine en stuurmodule, bobine zelf, pickup, stuurmodule.
Paul

Speedy11018 (0), 19 jaar geleden

Hallo het is dacht ik geen injectie bougie`s heb ik al vervangen en de kabels vanmiddag krijg ik de rotor en verdeelkap binnen. Hij heeft ook geen handchoke denk zelf dat het de caburateur is die goed afgesteld moet worden maar weet dat niet zeker.

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Die automatische choke zal er te lang op blijven denk ik. Wordt door een waselement bediend.
Paul

Speedy11018 (0), 19 jaar geleden

Oke en waar kan ik die vinden dan (hoe ziet die eruit)

gosse3817 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoe hoog is het benzine verbruik? Zwarte rook komt waarschijnlijk door te veel benzine.Aut-choke zit aan de l-kant van de carb. als je voor de auto staat.Is een lang dun element met een nogal zware trekveer.Zuiger afstand van koud naar warm is ongeveer 0.8 mm.Tip andere carb. van sloop halen.

Speedy11018 (0), 18 jaar geleden

Ik denk dat het verbruik hooguit 1:10 is kan je niet je benzine toevoer regelen met een schroef? En waar kan ik die eventueel vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.