Suzuki Swift 1997: Stofhoezen vervangen

Bouwjaar: 1997

De stofhoezn van m'n swift zijn allebei defect (gescheurd). Is dit doenbaar om zelf te vervangen?

Is dit te doen zonder de cardans aan de kant van de versnellingsbak te demonteren?

staaf

Geplaatst door staaf (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

martijn7413 (0), 20 jaar geleden

die stofhoezen zijn van je aandrijf assen neem ik aan?
die zijn wel te vervangen. ik weet alleen niet of je de onderste fusee kogel los gaat krijgen.
jij wil het doen zonder de binnenste homokineet uit de dak te halen dat kan als het goed is wel.

haal eerst de centrale moer bij het wiel los dan de onderste fuseekogel(draagarm)nu kan je de as uit het wiel trekken door het wiel opzij tetrekken. dan moet je even zoeken naar een borgveer om de as in de homokineet als je die heb (er zit duidelijk een inkeping) moetje die even opendrukken met een tang of iets en dan trek je de homokineet er zo af.
heb je geen borgveer??
dan moetje de stofhoes van het binnenste homokineet(wat jij cardens noemt)af halen en kijken in de buitenste bus daar zit een grote borg veer die je er met een schroevendraaier uit kunt wippen en dan heb je de hele as in je handen. wees wel voorzichtig met de naald lagers. op het einde van de as zit een borgveer die je met een punttang open kan knijpen en dan kunje de naaldlager zet van de as af tikken en kan je de hoezen vervangen
krijg je de fuseekogel niet los kan je ook de bouten los halen van veerpoot en het fuseestuk

martijn

jaap4744 (0), 20 jaar geleden

as kan in de bak blijven net wat martijn zegt. maar je heb er een kegel voor.een sortcola fles. hoes om draaien groene zeep er op. en dan ploft hij er zoo over heen. succes jaap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.